Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάμπης Βασιλειάδης - Ρεσιτάλ Πιάνου από την Κέρκυρα στις ΗΠΑ

Λάμπης Βασιλειάδης
18 Ιανουαρίου 2023 / 17:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Λάμπης Βασιλειάδης, προετοιμάζεται για την πρώτη aftercovid διεθνή περιοδεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ύστερα από δύο ολόκληρες χρονιές εγκλεισμού και αποκλεισμού της τέχνης από την καθημερινή ζωή, οι φιλότεχνοι σε όλο τον κόσμο αγοράζουν ξανά εισιτήρια και μπαίνουν δειλά-δειλά στις αίθουσες εκδηλώσεων. Οι καλλιτέχνες δέχονται πάλι προσκλήσεις, τα προγράμματα συμπληρώνονται, οι πρόβες ολοκληρώνονται, τα φώτα χαμηλώνουν.

Ένας “δικός μας” πλέον μουσικός, ο κορυφαίος Έλληνας πιανίστας και καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Λάμπης Βασιλειάδης, προετοιμάζεται για την πρώτη aftercovid διεθνή περιοδεία.

Η πιανιστική δεξιοτεχνία του Βασιλειάδη θα διαπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αφού θα δώσει παραστάσεις τόσο στο Bowling Green State University στο Οχάιο στις 27 Φεβρουαρίου όσο και στο University of Tampa στη Φλόριντα στις 5 Mαρτίου.

“Με το BGSU μας συνδέουν ακαδημαϊκές σχέσεις από το 2003 και το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας. Για το λόγο αυτό προσκλήθηκα σε μια επετειακή για τα 20 χρόνια εκδήλωση” δήλωσε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος πιανίστας,  “αντίθεταμε με το University of Tampa δημιουργούνται τώρα νέοι δεσμοί καθώς το Διεθνές Ινστιτούτο Πιάνου, που τώρα πια εδρεύει στην Ξάνθη, μετά απο μια δεκαετία περίπου αποτελεί πόλο έλξης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο”.

Λίγες μέρες πριν να ξεκινήσει την περιοδεία του στις μουσικές σκηνές των Ηνωμένων Πολιτειών,  ο Λάμπης Βασιλειάδηςθα παρουσιάσει την πρώτη Σονάτα του J. Brahms, τη Σονάτα Reminiscenza του N. Medtner και τέσσερα βαλς του P.I. Tschaikovsky (με δυο μεταγραφές του P. Grainger και Μ. Pletnev) την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην Ιόνιο Ακαδημία. Αποτελεί ευκαιρία τόσο για τον καλλιτέχνη να παρουσιάσει για πρώτη φορά το πρόγραμμα του στο κερκυραϊκό κοινό πριν να ξεκινήσει το διεθνές του ταξίδι, όσο και για εμάς να απολαύσουμε ένα ρεσιτάλ υψηλού επιπέδου.

H συναυλία θα ξεκινήσει στις 7:30μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.