Από 40 κύματα πέρασε 13χρονος ασθενής για να φθάσει στο «Παίδων»

Από 40 κύματα πέρασε 13χρονος ασθενής για να φθάσει στο «Παίδων»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Καταγγελία της "Εκκίνησης" για πολύωρη καθυστέρηση διακομιδής παιδιού που βρισκόταν σε κίνδυνο

13
Ιανουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Την Πέμπτη 12/01/2023 υπήρξε άλλο ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι η υγεία των πολιτών στην Κέρκυρα βρίσκεται σε κίνδυνο» επισημαίνει η δημοτική παράταξη "Εκκίνηση".

Σύμφωνα με την καταγγελία, ασθενής 13 χρονών ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί αεροπορικώς στην Αθήνα, τελικά με πλωτό μέσο έφθασε στην Ηγουμενίτσα και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στα Γιάννενα, για να πετάξει τελικά από εκεί στην Αθήνα και να διακομιστεί στο Παίδων:

«Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε η αεροκομιδή του από την Κέρκυρα στις 3:00 μ.μ. και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί πτήσεις με ελικόπτερο γίνονται μέχρι τις 5:00 μ.μ.  Στο μυαλό μας έρχεται το περιστατικό από τα Γρεβενά όπου ο 6χρονος Θωμάς άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς εκεί ήταν η πιο κοντινή ανοιχτή Μ.ΕΘ.. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κυβερνητικός βουλευτής είχε υποσχεθεί με δηλώσεις του στις 22/12/2022 ότι οι αεροκομιδές των ασθενών θα γίνονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια που θα εκτελούνται οι εργασίες στο Αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας.  

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα συνεχίσει τον αγώνα για να έχει το νησί τις υπηρεσίες υγείας που αντιστοιχούν στην κοινωνία της Κέρκυρας».