Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις χωριστές δηλώσεις συζύγων

ΑΑΔΕ
12 Ιανουαρίου 2023 / 20:01

Ακόμη και όσοι υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να δηλώσουν και εφέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση

Ανοιξε απόψε η πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα μέσα από την οποία τα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2022, θα πρέπει να το δηλώσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.
 
Ακόμη και όσοι υπέβαλαν το 2022 χωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να δηλώσουν και εφέτος ότι ο κάθε σύζυγος θα υποβάλει τη δική του φορολογική δήλωση. Σε περίπτωση που κανείς από τους συζύγους δεν γνωστοποιήσει το σχετικό αίτημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα πρέπει να υποβάλουν φέτος κοινή φορολογική δήλωση. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εφόσον γίνει η αίτηση δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της επιλογής τους. Η επιλογή γίνεται άπαξ ανά έτος. Ακόμη, στην εφαρμογή δεν θα εισέρχονται τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης καθώς τους έχει δοθεί εξαρχής αυτή η δυνατότητα. Η επικαιροποίηση της επιλογής θα πρέπει να γίνεται εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας για τουλάχιστον τον ένα από τους δύο συζύγους.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ