Λαϊκή Συσπείρωση: Επικοινωνιακού χαρακτήρα η σύσκεψη Υδραίου για το Νοσοκομείο

Λαϊκή Συσπείρωση: Επικοινωνιακού χαρακτήρα η σύσκεψη Υδραίου για το Νοσοκομείο

«Προσπάθεια της Δημάρχου να κατευνάσει τη δικαιολογημένη ανησυχία για την κατάσταση του νοσοκομείου και να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων»

12
Ιανουαρίου / 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η σύσκεψη για την Υγεία, την οποία συγκάλεσε η κ. Δήμαρχος, έγινε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, «προσπαθώντας και να κατευνάσει τη δικαιολογημένη ανησυχία για την κατάσταση του νοσοκομείου και βέβαια να αποκρύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και πρόνοια.

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” επιλέξαμε να βρεθούμε στη σύσκεψη αυτή καθώς είχαν κληθεί και τα σωματεία των εργαζομένων στην Υγεία αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος. Σε αντίθετη περίπτωση μία συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων, βουλευτών και θεσμικών φορέων δε θα είχε κανένα νόημα, πόσο μάλλον όταν πριν δύο μήνες είχε γίνει ξεχωριστή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων αλλά και των Δημοτικών Παρατάξεων να κρυφτεί ο λόγος για τον οποίο έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νησιού μας και ενώ όλοι συμφωνούν ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί χρόνια.

Κάποιοι επιλέγουν να θεωρούν ότι για όλα φταίει ο απερχόμενος (από ότι όλα δείχνουν) Διοικητής του Νοσοκομείου. Ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος διοίκησης του Νοσοκομείου μπορεί να οξύνει τα προβλήματα αλλά είναι μία εύκολη λύση να τα ρίχνουμε όλα στο πρόσωπο. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε γιατί παρόμοια προβλήματα υποστελέχωσης, παραιτήσεων, εντατικοποίησης και διώξεων υπάρχουν και σε πολλά άλλα νοσοκομεία;

Κάποιοι άλλοι επιλέγουν να στοχοποιούν την σημερινή κυβερνητική πολιτική και μόνο, κλείνοντας το μάτι έτσι σε μία κυβερνητική εναλλαγή που από μόνη της θα δώσει λύση. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε γιατί τα προβλήματα είναι διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις;       

Για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα είναι απαραίτητο να φωτιστεί η αιτία που το δημιουργεί. Αυτή είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας που κανονικά θα έπρεπε να αποτελούν απολύτως δωρεάν, κοινωνικά αγαθά. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν συμβάλει στο να μετατρέπονται τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, οι ασθενείς σε πελάτες και η υγεία σε εμπόρευμα.

Όλοι όσοι διακηρύσσουν ότι στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να απαντήσουν γιατί τα κόμματά τους και οι πολιτικές τους το απαξιώνουν διαρκώς.

Η αντιδραστική αντίληψη που καλεί σε αγώνα χωρίς χρώματα και χωρίς κόμματα προωθείται για να κρυφτούν τα χρώματα και τα κόμματα που έχουν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Όταν δε αυτή η προτροπή εκφράζεται από βουλευτές κομμάτων πρόκειται για πρόκληση στη συνείδηση αλλά και τη νοημοσύνη του λαού.

Επίσης, όλοι αποκρύπτουν το γεγονός ότι ακόμη και σε ένα πλήρως στελεχωμένο Νοσοκομείο και πάλι ο λαός θα πληρώνει για την υγεία του βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κανείς δε λέει ότι αυτά τα χρήματα αξιοποιούνται για τις ανάγκες ενίσχυσης του κεφαλαίου και του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Κανείς δε λέει ότι για τις ελλείψεις των φαρμάκων φταίει ακριβώς αυτή η επιχειρηματική δράση που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας, με τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Φτάνουν στο σημείο να λένε στους γονείς να μην φοβούνται τα 40αρια στον πυρετό των παιδιών τους, αφού το φάρμακο (που όμως δεν υπάρχει στα φαρμακεία) το μόνο που κάνει είναι να «βοηθήσει τον ασθενή να νιώσει καλύτερα»!!! Είναι επικίνδυνοι.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από όλους αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα αφού ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις. Μοναδική διέξοδος για να ανακοπεί και να ανατραπεί αυτή η πολιτική είναι η συλλογική διεκδίκηση και δράση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, να προστατέψει την υγεία τη δική του και των παιδιών του».