Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σχετικά με το επεισόδιο στην πίτα του ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ
11 Ιανουαρίου 2023 / 17:56
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η επιστολή του πατέρα Κοκκινόπουλου κι ένα μικρό σχόλιο της Ενημέρωσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΕΠΙΣΤΟΛΗ π. ΑΘ. ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ) Αναφορικά με ένα δυσμενές για εμένα άρθρο που δημοσίευσε η ηλεκτρονική τοπική εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», έχω να αναφέρω τα κάτωθι:

Ήταν τιμή μου που επιφορτίστηκα να εκπροσωπήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκυρας, Παξων & ΔΝ κ. Νεκτάριο, στην ευλογία και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ενός από τα ιστορικότερα σωματεία του τόπου μας, τον ΝΑΟΚ.

Πλην όμως η εκδήλωση είχε επίσημη έναρξη στις 18:00 ενώ η ευλογία της πίτας έγινε τελικώς στις 20:30 την ώρα δηλαδή που έπρεπε να έχω συνδεθεί (λόγω καθηκόντων) με τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ), σε προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Η καθυστέρηση προέκυψε, λόγω του ότι δεν προηγήθηκε η ευλογία της βασιλόπιτας, αλλά όλες οι απονομές στους αθλητές του ΝΑΟΚ.

Ενημέρωσα σχετικά με την μετέπειτα υποχρέωση μου αυτή, θεωρώντας αρχικά ότι 2,5 ώρες θα είχαν επαρκέσει ώστε να έχει ευλογηθεί η πίτα του ΝΑΟΚ. Πραγματικά δεν προκλήθηκε καμία ένταση, απλώς παρακάλεσα να ασκήσω τα καθήκοντα μου, λόγω της επόμενης σοβαρής υποχρέωσης μου.

Θεωρώ εντελώς άτοπο και δυσφημιστικό για εμένα το εν λόγω άρθρο της «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», καθότι το περιεχόμενο του δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παρακαλώ την εν λόγω εφημερίδα δε, για το λόγο αυτό, να το ανακαλέσει.

Τέλος, θέλω να αναφέρω ότι σέβομαι απόλυτα και τιμώ το έργο του ΝΑΟΚ, που έχει προσφέρει τόσα στον τόπο μας, στον αθλητισμό και στη νεολαία της Κερκυρας, ήμουν και θα είμαι πάντοτε κοντά του και θαυμαστής του έργου του, ενώ συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μας που τον υπηρετούν και τον εκπροσωπούν διαχρονικά.

Καλή χρόνια σε όλους & υγεία

Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κοκκινόπουλος

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο τόνος της είδησης πέφτει στη βράβευση των αθλητών του ΝΑΟΚ, ανάμεσα στους οποίους φέτος ήταν και ο ολυμπιονίκης Σπ. Γιαννιώτης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας.

Το επεισόδιο διακοπής της προγραμματισμένης ροής της εκδήλωσης από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη αιφνιδίασε τους διοργανωτές και προκάλεσε αμηχανία σε μικρούς και σε μεγάλους. Η σύντομη δημοσιογραφική αναφορά το περιγράφει.

Στην ανάρτηση του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Κοκκινόπουλου δεν αμφισβητείται. Ερμηνεύεται η στάση που κράτησε ο ίδιος λόγω της έκτασης της εκδήλωσης. Παραδόξως ζητάει από την σύνταξη της Ενημέρωσης να ανακαλέσει.

Όμως τι νόημα θα είχε η ανάκληση της περιγραφής ενός γεγονότος που συνέβη σε κοινή θέα και δεν αμφισβητείται ενώ περιγράφεται ακριβώς έτσι και από άλλα δημοσιογραφικά μάτια εκτός της Ενημέρωσης;

Η διαχείριση των social της Ενημέρωσης κατέβασε την ανάρτηση από τον λογαριασμό του facebook εξαιτίας επιθετικών σχολίων, με αφορμή αλλά άσχετων με το επεισοδιακό γεγονός. Το ίδιο αλλά και η καταγραφή του θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Μια κίνηση κατανόησης των εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν κατά την εκδήλωση ή μια καλύτερη συνεννόηση δεν θα προκαλούσε τόση και τέτοια ένταση. 

Λυπούμαστε για τις διαστάσεις που πήρε. Ευχόμαστε στον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Κοκκινόπουλο και την οικογένεια του ΝΑΟΚ, τα καλύτερα για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.