Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Συλλόγου Φοιτητών Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου

Τμήμα Μουσικών Σπουδών
11 Ιανουαρίου 2023 / 15:28

«Δόθηκε μια εντύπωση, η οποία δεν αντανακλά την ποιότητα των σχέσεων που έχουμε με τους καθηγητές μας και το Τμήμα μας»

ΘΕΜΑ: Επί της ανοιχτής επιστολής του Φ.Σ. του Τ.Μ.Σ. του Ι.Π. (12/12/2022) και της
αναδημοσίευσής της (04/01/2023).

Αρχικά, σας ευχαριστούμε για την κοινοποίηση και την υποστήριξή σας στα αιτήματά μας, αλλά η καθυστέρηση που υπήρξε στην αναδημοσίευση της επιστολής μας της 12ης Δεκεμβρίου ήταν σημαντική. Πράγμα που σημαίνει ότι από τότε έχουμε προχωρήσει, αυτή έχει συζητηθεί.

Επιπλέον, κοινή αποδοχή αποτελεί το ότι ο γραπτός λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσημος και ότι μπορεί, ανάλογα με τον αναγνώστη, να πάρει λανθασμένη χροιά. Έτσι, αναγνωρίζουμε ότι η σύνταξη και ο τρόπος γραφής της προκείμενης επιστολής ήταν πιο τολμηρός και γι' αυτό δόθηκε μια διαφορετική εντύπωση, η οποία δεν αντανακλά την ποιότητα των σχέσεων που έχουμε με τους καθηγητές μας και το Τμήμα μας.

Αναζητούμε από κοινού λύσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Ζητήματα όπως έχει κάθε Τμήμα στην Ελλάδα (βλ. το πρόσφατο δημοσίευμα των φοιτητών του ΤΜΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Ζητούμε, λοιπόν, από τους καθηγητές μας, την Πρόεδρο του Τμήματός μας και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας, να συνεργαστούμε ώστε ο Σύλλογός μας να είναι ένα ακόμα μέσο πίεσης ή/και πειθούς προς τον κοινό μας στόχο, που είναι η καλύτερη στελέχωση του Τμήματος με καθηγητές. Την ώρα που μεγάλο μέρος φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών στην υπόλοιπη Ελλάδα, επιδιώκουν απώλεια γνώσης μέσω καταλήψεων, αποχών και γενικά κινητοποιήσεων, εμείς επιδιώκουμε την περαιτέρω γνώση.
 
Το ΔΣ