Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε συλλαλητήριο για την Υγεία καλεί την Κέρκυρα ο Χρυσόστομος Μπούκας

Χρυσόστομος Μπούκας
04 Ιανουαρίου 2023 / 14:58

Τη Δευτέρα 9 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια ειρηνική και ταυτόχρονα δυναμική εκδήλωση για το υπέρτατο αγαθό της Υγείας καλεί όλη την τοπική κοινωνία ο Χρυσόστομος Μπούκας, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος:

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
 
σας προσκαλώ όλους σε μια ειρηνική και ταυτόχρονα δυναμική εκδήλωση για το υπέρτατο αγαθό της ζωής μας, την υγεία.
 
Παρακολουθούμε πολύ καιρό τώρα, όσα συμβαίνουν στον τόπο μας στο χώρο της υγείας γενικότερα και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου: αγανάκτηση, δέος και φόβος για την αυριανή μέρα.
 
Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας και μοναδικός άνθρωπος θα είχε τόση δύναμη να ενώσει όλη την κοινωνία, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, κοινωνικές αντιλήψεις ή πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό Ρουμπάτη στο αναγνωρίζουμε! Σύγχρονος Ηρακλής με τα κατορθώματά του: μέχρι ακόμα και να απελευθερώσεις από τον πάτο φελλούς που άρχισαν να επιπλέουν και να μας κουνούν το δάχτυλο από το γυαλί.
 
Προσκαλώ,
 
κάθε μητέρα με το μικρό της παιδί στο καροτσάκι, κάθε πατέρα με το παιδί του στους ώμους, ηλικιωμένους γυναίκες και άνδρες, ανήμπορους, εργαζόμενους και επιστήμονες, όλη τη νεολαία του νησιού, τους φοιτητές, συλλόγους εμπορικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς, κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη από την πόλη ή τα χωριά, από όλο το Νομό μας,
 
να παραβρεθεί στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας, 9 του μηνός του σωτηρίου έτους 2023 στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως για να ενώσει πλέον η κοινωνία σύσσωμη τη θέλησή της να ανασυνταχθεί αυτός ο τόπος και να προοδεύσει.
 
Να γίνει μια ιστορική ημέρα: «ήμουν και γω εκεί»
 
Εμείς, όλος ο κόσμος μαζί πρέπει να είμαστε τα αφεντικά του τόπου μας και τα θέλω μας να γίνονται πράξη. Κανένας πιο πάνω από το Λαό!
 
Δεν θα υπάρξουν καθοδηγητές ή επικεφαλής, δεν θα παρελάσουμε με βήμα και πανώ.
 
Γράψτε αυτοσχέδια συνθήματα σε ένα χαρτόνι, ή ένα φύλλο χαρτιού, δώστε στα παιδιά σας να ζωγραφίσουν μέσα από τα δικά τους μάτια ό,τι εκείνα θεωρήσουν σωστό, να γεμίσουν οι βιτρίνες των καταστημάτων σκέψεις και όνειρα και ας τα σηκώσουμε στον αέρα.
 
Θα προσπαθήσω να δανειστώ μια ντουντούκα και θα γυρίζω στον κόσμο. Όποιος θεωρεί ότι θέλει να πει κάτι (τίς ἀγορεύειν βούλεται έλεγαν οι.. παπούδες μας), ας το πει. Γραμματισμένος ή όχι, φτωχός ή πολύ φτωχός, άνδρας ή γυναίκα, νέος ή ηλικιωμένος ας μιλήσει ελεύθερα, γιατί η υγεία αξίζει το ίδιο για όλους, γιατί το όνειρο για μια αξιοπρεπή ζωή μας γεμίζει όλους.
 
Ευκαιρία να χαράξουμε το δρόμο που εμείς επιθυμούμε και ονειρευόμαστε.
 
Εγώ προσωπικά θα είμαι εκεί. Έστω και μόνος μου να κουνάω στον αέρα ένα κομμάτι χαρτί με γραμμένα τα θέλω μου και να πηγαίνω πέρα δώθε.
 
Γιατί έχω κάνει προ πολλού την επιλογή μου:
 
«καλύτερα τρελός, παρά γονατιστός».    
 
Κέρκυρα 4/1/2023
 
Μπούκας Χρυσόστομος
 
          Πολίτης