Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τα έψαλαν» στο Υπ. Εργασίας - Ζητούν δημόσιες δομές για την προστασία των παιδιών (video - photos)

Κάλαντα
30 Δεκεμβρίου 2022 / 12:06

Τα σωματεία απαιτούν την προστασία των παιδιών από το ίδιο το κράτος και όχι από τις δομές φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τις ΜΚΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα έψαλαν» το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, σωματεία και φορείς, ενάντια στην πολιτική που εκχωρεί τον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του παιδιού σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες.
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού ότι θα κλείσει η δομή στους Μαγουλάδες της Κέρκυρας, τα σωματεία διαμαρτυρήθηκαν απαιτώντας τη διασφάλιση της δικαιωμάτων των απροστάτευτων παιδιών από το ίδιο το κράτος και όχι από τις δομές φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τις ΜΚΟ. 










Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων ΠΠΠ «Η Μητέρα & Παιδοπόλεις», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων σε ΜΚΟ (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε συζήτηση των πολιτικών και θεσμικών φορέων της Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου» έλαβε σαφείς διαβεβαιώσεις από όλους ότι θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η δομή της Κέρκυρας, ώστε να μην ξεριζωθούν τα 14 παιδιά που φιλοξενεί.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ