Λαϊκή Συσπείρωση για την αποχή από την ψηφοφορία του ωραρίου

Λαϊκή Συσπείρωση για την αποχή από την ψηφοφορία του ωραρίου

Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής σε ερωτήσεις μας ήταν προκλητικά αβάσιμες και εξόφθαλμα ανειλικρινείς

28
Δεκεμβρίου / 2022

Διευκρυνίσεις για την στάση που κράτησε αναφορικά με την ψηφοφορία για την επέκταση του ωραρίου μουσικής στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας έδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της παράτασης ή μη του ωραρίου μουσικής στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» τοποθετηθήκαμε «επί της διαδικασίας» για τον τρόπο και το περιεχόμενο διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Αναδείξαμε ότι το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στην Παλιά Πόλη εισάγεται και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο αποσπασματικά. Το ωράριο της μουσικής είναι μόνο ένα θέμα που απασχολεί μαζί με την χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, την πρόσβαση σε οικίες και επιχειρήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, των οσμών κλπ. Η Δημοτική Αρχή αν και δηλώνει ότι συμφωνεί με το σύνολο των ζητημάτων που πρέπει να συζητηθούν, επιμένει στην αποσπασματική «αντιμετώπιση» που σε καμία περίπτωση δε λύνει τα προβλήματα.

Επίσης, επισημάναμε το έντονα φορτισμένο και αντιπαραθετικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγεται η συζήτηση αυτή. Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έκανε παρέμβαση ώστε να κατευναστεί το κλίμα αυτό αλλά αντίθετα το τροφοδότησε με τη στάση της και δηλώσεις στελεχών της.  Αποτέλεσμα αυτού του κλίματος ήταν και η δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης αφού σε αυτές τις συνθήκες εύκολα ένας θερμόαιμος προχωρά σε τέτοιου είδους πράξεις. Δεν αντέχει κριτικής το επιχείρημα ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα κάποιων παιδιών που αρέσκονται στους βανδαλισμούς …αλλά βέβαια από όλα τα αυτοκίνητα στην αλάνα «έσπασαν» ένα συγκεκριμένο.

Με αφορμή τα παραπάνω προτείναμε να αναβληθεί η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να υπάρξει μία συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, ώστε την περίοδο των γιορτών με ανοχή και κατανόηση όλοι και να περάσουν καλά και να δουλέψουν και να μην ενοχληθούν. Το θέμα στην ολότητά του θα μπορούσε να συζητηθεί μετά τις γιορτές αφού γινόταν πρώτα οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Η πρότασή μας αυτή απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του μεσολαβητή!!!

Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής σε ερωτήσεις μας ήταν προκλητικά αβάσιμες και εξόφθαλμα ανειλικρινείς. Για παράδειγμα, σε ερώτησή μας σχετικά με τη διάρκεια της κανονιστικής έως 31/12/2023 (ημερομηνία λήξης της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής) μας απαντήθηκε ότι δεν γίνεται να δεσμευτεί η επόμενη Δημοτική Αρχή από την σημερινή!!! Βέβαια καμία άλλη κανονιστική δεν έχει τέτοια ημερομηνία λήξης ενώ και αμέτρητες άλλες αποφάσεις είτε του Δημοτικού Συμβουλίου είτε της Οικονομικής Επιτροπής δεσμεύουν την επόμενη Δημοτική Αρχή και πολλές φορές με τεράστιο κόστος (π.χ. ιδιωτικοποίηση μέρους αποκομιδής απορριμμάτων). Η πραγματικότητα είναι ότι η Δημοτική Αρχή κλείνει προεκλογικά το μάτι σε όλους τους εμπλεκόμενους, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Στη συζήτηση, που ακολούθησε, τονίσαμε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα είναι αποτέλεσμα της αναρχίας μέσα στην πόλη, που έχει δημιουργηθεί και έχει συντηρηθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών.

Από το σύνολο της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η αρχική μας τοποθέτηση γύρω από το περιεχόμενο και το κλίμα. Ως εκ τούτου εμείναμε στην αρχική μας θέση για αναβολή της συζήτησης και έτσι απείχαμε από την ψηφοφορία.