Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός των μουσικών δρώμενων του Αχίλλειου Μουσείου

Μουσείο Αχιλλείου
28 Δεκεμβρίου 2022 / 15:52
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τη φετινή χρονιά τα Μουσικά Δρώμενα «Αχίλλειο 2022», περιέλαβαν μία σειρά από υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τρίτη συνεχή χρονιά το Αχίλλειο Μουσείο διοργάνωσε με επιτυχία τα «Μουσικά Δρώμενα», έναν θεσμό που υλοποιεί από το 2020 το Αχίλλειο Μουσείο και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτιστικής δράσης του Μουσείου.

Τη φετινή χρονιά τα Μουσικά Δρώμενα «Αχίλλειο 2022», αποτελώντας πόλο έλξης όχι μόνο των κατοίκων του νησιού, αλλά και πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, περιέλαβαν μία σειρά από υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή  πολύ σημαντικών διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.



Συγκεκριμένα, στα φετινά Μουσικά Δρώμενα συμμετείχαν η Jelena Bancovic με τη συνοδεία του διεθνούς φήμης πιανίστα Σωτήρη Λουίζου και η  «Ionian Camerata» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την Διεύθυνση του Σπύρου Γκικόντη.



Επίσης συμμετείχαν η Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας υπό την Διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου, η Φιλαρμονική Φ.Ε. Μάντζαρος, με το σύνολο ξύλινων πνευστών υπό την Διεύθυνση του Σπύρου Ρουβά, το σύνολο πνευστών υπό την Διεύθυνση του Σωκράτη Άνθη, οι τενόροι Παντελής Κοντός και Σωτήρης Τριάντης, η  Φιλαρμονική Ομόνοια  Γαστουρίου στη συναυλία για τα 124 χρόνια από την ίδρυσή της υπό την διεύθυνση του Σπύρου Ράλλη με την συμμετοχή της σολίστ Ζωής Τηγανούριας. 



Φέτος οι επισκέπτες του Αχίλλειου Μουσείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σοπράνο Ιωάννα Καραμολέγκου και τον τενόρο Ιωάννη Κάβουρα στις συναυλίες Opera Gala, τον Πάνο Τελέκογλου, την Έλλη Κατεντζιάν και τον Ιάσονα Παπαδόπουλο στη συναυλία  του συγκροτήματος Euphoria, την Έλλη Κατεντζιάν στη συναυλία Solo Cello Night, τους Bluebirds και τη Νεφέλη Παπαπαναγή στη συναυλία «Jazz at the Achilleion Palace», καθώς και τη Σχολή PNTP της Σία Κοσκινά με τη Ντένια Λεβέντη, τον Κωνσταντίνο Θεοχάρη και μαθητές της σχολής στην μουσική παράσταση «Musical at the Palace». 

Με τη στενή και πολύτιμη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Συνδέσμου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΣΥΠΑΠ), των φιλαρμονικών σωμάτων, της Music Ark και άλλων φορέων  η φετινή διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Οι πανέμορφοι, ατμοσφαιρικοί Κήποι του Ανακτόρου, o πιο ειδυλλιακός χώρος συναυλιών, έχει καθιερωθεί πλέον ως μία κοιτίδα πολιτισμού που συμβάλει σημαντικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της Κέρκυρας, αλλά και στην αναβάθμιση του  τουρισμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το Αχίλλειο Μουσείο και όλο το προσωπικό του εύχεται σε όλους τους επισκέπτες και φίλους του Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος με αγάπη, υγεία, ειρήνη για όλο τον κόσμο!

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.