Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα η Φ.Ε. «Μάντζαρος» αποχαιρέτησε το 2022

Φιλαρμονική Μάντζαρος
27 Δεκεμβρίου 2022 / 09:52

Με την καθιερωμένη συναυλία της Μπαντίνας της

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Φιλαρμονική Εταιρία "Μάντζαρος" πραγματοποίησε  την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μπαντίνας της τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αποχαιρετώντας το 2022.



Έτσι, το κοινό που βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου άκουσε τους νεαρούς μουσικούς της Μπαντίνας (πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συναυλία της) να ερμηνεύουν έργα σχετιζόμενα με το εορταστικό κλίμα των ημερών και όχι μόνο, υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά,
Η συναυλία άνοιξε υπό τους ήχους του Μικρού Τυμπανιστή, για να ακολουθήσουν Παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορα μέρη της χώρας σε ρυθμό εμβατηρίου, αλλά και το valse Τα λουλούδια του βουνού του Rudolf Bodingbauer.



Εν συνεχεία, τη τιμητική τους είχαν ως soloists ταλαντούχοι νεαροί μουσικοί της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος». Έτσι ακούσαμε σε duetto τις Δήμητρα Γκόγκα (όμποε) και Μαριάννα Καπάι – Τριβιζά (κλαρινέτο) στο Panis Angelicus του Cesar Franck, τους Γιώργο Τσαουσίδη και Φώτη Αρταβάνη σε aria duetto από την όπερα Αλιείς Μαργαριταριών του Georges Bizet διασκευασμένη για δύο ευφώνια και μπάντα, τους Σπύρο Μολινάρη (κλαρινέτο) και Αλέξη Γεωλδάση (τρομπόνι) στην Κωμική πόλκα του Gustav Vogelhut και τις Νικολέτα Τσιριγώτη, Μάγδα Τσιμπούλη και Ελευθερία Κατσαρού στην πόλκα Am Gipfelkreuz του Rudolf Bodingbauer για trio κλαρινέτων και μπάντα.



Όπως και όλοι οι προαναφερθέντες soloists, θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η σύμπραξη της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής "Μάντζαρος" με τμήμα της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας (διδασκαλία: Χριστίνα Καλλιαρίδου), αρχικά στο Walking in the air με πρωταγωνιστή τον νεαρό χορωδό Ιωσήφ Καποδίστρια και, αργότερα, στην Άγια Νύχτα. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η σύμπραξη των δύο συνόλων και την παραμονή των Χριστουγέννων, ερμηνεύοντας τα εν λόγω έργα στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, πλαισιωμένα από προβολή οπτικού υλικού επί της πρόσοψης του κτιρίου της Ιονικής Τραπέζης, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (στο πλαίσιο του μαθήματος "Διαδραστικά Οπτικοακουστικά Συστήματα")
Επιστρέφοντας στα της συναυλίας της Δευτέρας, σειρά είχε ο χορός, καθώς τη Μπαντίνα της "Μάντζαρος" πλαισίωσαν οι χορευτές της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών "Qualia Performing Arts", Ελίνα Βλάντη και Γρηγόρης Πετρόπουλος (σε χορογραφία της πρώτης) στη σουίτα από το μπαλέτο Ο Καρυοθραύστης του Ppotr Ilyich Tchaikovsky. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν οι χορευτές της Σχολής Χορού "Goldance Academy", Άννα Αποστολοπούλου, Κατερίνα Φαρμάκη, Ξένια Τσιρκόβα, Γεωργία Αργυρού και Θανάσης Τσαμπούκος (σε διδασκαλία της Άννας Αποστολοπούλου) στους ρυθμούς διάσημων valses διαφόρων συνθετών σε επιλογή/διασκευή του Σπύρου Ρουβά.
Ενδιάμεσα από όλα τα παραπάνω ακούστηκαν επίσης το Christmas Bits ‘n Pieces του Michael Story, η μουσική από την παιδική ταινία The Polar Express σε μεταγραφή του Paul Lavender, καθώς και το gallop Furia του Παύλου Καρρέρ.
Το πρόγραμμα της τελευταίας αυτής συναυλίας της Φιλαρμονικής "Μάντζαρος"   για το 2022 έκλεισε με την Low Brass Polka του Σπύρου Ρουβά, το εμβατήριο Berliner Luft του Paul Klinke και εν τέλει ξανά με τα Ελληνικά Κάλαντα.