Τα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία και τις Φιλαρμονικές άκουσε ο Μητροπολίτης

Τα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία και τις Φιλαρμονικές άκουσε ο Μητροπολίτης

Η Παιδική Χορωδία Κερκύρας έψαλε τα κάλαντα στην Μητροπολίτη

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου 2022 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

25
Δεκεμβρίου / 2022

Σε προσφώνησή του προς τους συμμετέχοντες στον Εσπερινό ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στο αποκεκαλυμμένο μυστήριο της γεννήσεως του Χριστού, για να λάβουμε φως από αυτό. Χρειάστηκε το άκτιστον της θεότητος να συνεργαστεί με το κτιστόν.


Στη συνέχεια, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μουράγια,  ο Μητροπολίτης Κερκύρας άκουσε τα κάλαντα και επίκαιρους εορταστικούς ύμνους από τα τμήματα της Χορωδίας Κερκύρας και από τις  Φιλαρμονικές της πόλης την «Παλαιά», την «Καποδίστριας» και την «Μάντζαρος».
 Το πρωί των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Κερκύρας λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων « Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ