Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γ. Μπινιχάκης συνθέτης για την επέτειο 200 χρόνων του κρίκετ

ΚΡΙΚΕΤ – 200 ΧΡΟΝΙΑ
22 Δεκεμβρίου 2022 / 19:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η τριμελής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, αξιολόγησε τις δεκατρείς υποβληθείσες συνθέσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ,  για την σύνθεση ύμνου της  στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από τον πρώτο αγώνα Κρίκετ στην Κέρκυρα στις 23 Απριλίου 1823, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξιοπιστία, χάρις την πολύτιμη στήριξη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστήμιου και συγκεκριμένα του τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Η τριμελής Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, αξιολόγησε τις δεκατρείς υποβληθείσες συνθέσεις, ενώ τα  στοιχεία των συμμετεχόντων παρέμειναν σφραγισμένα μέχρι και την τελική αξιολόγηση. Λόγω του αδιάβλητου χαρακτήρα του διαγωνισμού  μία  εκ των δεκατριών συνθέσεων αποκλείστηκε λόγω εμφάνισης του ονόματος στη παρτιτούρα. Η επιτροπή τόνισε το υψηλό επίπεδο των τριών πρώτων συμμετοχών και πρότεινε την παρουσία τους κατά τις εκδηλώσεις του εορτασμού.

Εκφράζουμε  τα θερμά μας  συγχαρητήρια στον νικητή του διαγωνισμού, ταλαντούχο  συνθέτη Γιώργο Μπινιχάκη. Ο Γιώργος Μπινιχάκης, κρητικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963 και είναι συνθέτης και τραγουδοποιός. Παρακολούθησε σε ωδείο τη θεωρία της μουσικής και μαθήματα κλασικής κιθάρας. Σταδιακά μέσα στα χρόνια, μελέτησε σε βάθος τη μουσική, χωρίς άλλες επίσημες σπουδές. Σπούδασε Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πέντε CD με τραγούδια του. Το 2021 εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Μολύβι» το βιβλίο του με τίτλο «απ’ του Βότση στο Ντεπώ» με αναμνήσεις από τη ζωή της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, το οποίο συνοδεύει το ομώνυμο συμφωνικό έργο του με 10 συνθέσεις για μεγάλη ορχήστρα. Σήμερα εξακολουθεί να ζει στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας κυρίως μουσική για το θέατρο και Συμφωνική μουσική.

Δεύτερη  αξιολογήθηκε η σύνθεση του Κερκυραίου Σπύρου  Ρουβά  ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το έργο του Αρχιμουσικού & Διευθυντή Σχολών στην Φιλαρμονική Σχολής Κεφαλληνίας Άγγελου Πρωτοψάλτη.

Τα έργα αυτά θα ερμηνευτούν ζωντανά σε συναυλία ανοιχτή στο κοινό της Κέρκυρας  με παρουσία της κριτικής επιτροπής  κατά τις εκδηλώσεις της επετειακής χρονιάς από Φιλαρμονικές  της Κέρκυρας και θα διεξαχθεί  βράβευση των τριών πρώτων έργων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια