Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρήματα στις ΕΠΣ, επίθεση Φιλιππούση σε Μπαλτάκο

ΕΠΟ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
22 Δεκεμβρίου 2022 / 19:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Τετάρτη η ΕΠΟ έβαλε ακόμη μια δόση 10.000€ στους λογαριασμούς των ΕΠΣ.

ΑΘΗΝΑ. Την περασμένη εβδομάδα ήταν στο νησί μας για εκδήλωση της ΕΠΣΚ ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ Αcting  Φιλιππούσης, ο οποίος στην ομιλία του είπε πως η ΕΠΟ έδωσε φέτος πολλά χρήματα στις Ενώσεις. Παρέλειψε βέβαια να πει ότι τα χρήματα αυτά ήταν των Ενώσεων, αφού τα παράβολα που πλήρωναν τα σωματεία κάθε Ένωσης (για δελτία, συμμετοχή κλπ) πήγαιναν κατ΄ ευθείαν στις Ενώσεις, ενώ από φέτος σε λογαριασμό της ΕΠΟ. Ουσιαστικά τους έδωσε μέρος των χρημάτων που κατέθεσαν οι ομάδες τους «στο ταμείο της Ομοσπονδίας».

Μάλιστα από το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη η ΕΠΟ έβαλε ακόμη μια δόση 10.000€ στους λογαριασμούς των ΕΠΣ, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι παρ΄ ότι για την εκταμίευση υπάρχει και η υπογραφή του Ι. Φιλιππούση, αυτός διαφώνησε με τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ. Το ερώτημα είναι γιατί διαφώνησε ο κ. Φιλιππούσης, με πιθανά αίτια, είτε των αντιδράσεων των Ενώσεων για το σύστημα «Επίσκυρος» που έφτιαξε, είτε για επιστολή που έστειλε σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκου.

Το θέμα είναι πως αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ ήλθε στο ποδόσφαιρο να αλλάξει τα πάντα και να κάνει  εξυγίανση όπως έλεγε, αλλά όταν εκτός των άλλων (δεν θα σταθούμε σε αυτά σήμερα) υπάρχει κόντρα ανάμεσα σε πρόεδρο της Ομοσπονδίας και εκτελεστικό γραμματέα, τι να υποθέσει κανείς;

Είναι ίσως απίστευτο αλλά αληθινό ο κ. Φιλιππούσης σε επιστολή του να αναφέρει ότι «ο Μπαλτάκος υπολείπεται στοιχειωδών γνώσεων των διατάξεων του Καταστατικού και μετά από 6 μήνες δεν έχει μάθει ούτε τα βασικά», δηλαδή αναφέρεται στον πρόεδρο ο οποίος είναι νομικός. Αυτή η διαφορά απόψεων, δεν τη χαρακτηρίζω κόντρα, μόνο υπέρ του ποδοσφαίρου και υπέρ της σωστής λειτουργίας της Ομοσπονδίας δεν είναι, με την ΕΠΣ Κέρκυρας να κρίνουμε ότι στηρίζει τον κ. Ι Φιλιππούση, που τον χαρακτήρισε φίλο ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος. Και αυτό γιατί σε πολλά θέματα στήριξε την ΕΠΣΚ και αυτή των έφερε σαν φίλο της Ένωσης, δυο φορές στο νησί το 2022.      

Όσο για την επιστολή Φιλιππούση που καταφέρετε εναντίον του Μπαλτάκου, πραθέτουμε απόσπασμα που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την επαγγελματική μου επάρκεια και την θεσμικότητα των πράξεών μου. Πολύ περισσότερο σε κάποιον που, ενώ επαγγέλλεται δημόσια ρόλο «επόπτη» της λειτουργίας της Ε.Π.Ο., υπολείπεται στοιχειωδών γνώσεων των διατάξεων του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. και μετά από 6 μήνες στη θέση του δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί ούτε καν για τα βασικά που άπτονται των κυρίαρχων θεμάτων της Ομοσπονδίας, όπως η χρηματοδότηση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια