Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυναμική διαμαρτυρία μαθητών της Κέρκυρας: «Μην μας παίρνετε το Χαμόγελο» (video - photos)

Χαμόγελο του Παιδιού
22 Δεκεμβρίου 2022 / 11:26

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αγρού ένωσαν τις φωνές τους με εκπαιδευτικούς και γονείς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλημμύρισε η Νομαρχία από νεολαία της Βόρειας Κέρκυρας, η οποία διατράνωσε  το αίτημά της για συνέχιση λειτουργίας του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες.






Με δυναμικό τρόπο, τα παιδιά εκδήλωσαν την διαμαρτυρία τους για το «ξερίζωμα» των συμμαθητών τους που φιλοξενούνται στο Σπίτι, την αποκοπή τους από το σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και τη δημιουργία μίας ακόμα πληγής στην τραυματισμένη τους ψυχή.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρού και τη φωνή τους ένωσαν μαθητές από άλλα σχολεία, Σύλλογοι Γονέων, Διδασκόντων, η ΕΛΜΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η ΟΓΕ Β. Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το κλείσιμο του Χαμόγελου, το οποίο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Γιαννόπουλος, έχουν αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, όσο και η πλειονότητα των φορέων και συλλογικοτήτων της Κέρκυρας.
 
Από τη μεριά της, η υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σε χθεσινή συνάντησή της με τον κυβερνητικό βουλευτή Στέφανο Γκίκα, επεσήμανε ότι υπάρχει περιθώριο για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων μέχρι τον Μάιο του 2023 - ακόμα και αν εξακολουθήσει το πρόβλημα όμως, το Υπουργείο θα εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ