Τα Χριστούγεννα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Τα Χριστούγεννα μέσα από τα μάτια των παιδιών

Χριστουγεννιάτικη γιορτή νέων στη Μητρόπολη

21
Δεκεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα», Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για παιδιά και νέους.
Την ευθύνη της όλης οργάνωσης είχε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Γεώργιος Μπογδάνος και συμμετείχαν παιδιά και νέοι από τις κατηχητικές ομάδες των Ενοριών Υ. Θ. Κασσωπίτρας Κασσιώπης, Υ. Θ. Ελεούσης και Αγ. Βαρβάρου Ποταμού, Αγ. Σπυρίδωνος Σαρόκου, Αγ. Γεωργίου Μανδουκίου, Αγ. Πάντων πόλεως, Αγ. Τριάδος Κοντοκαλίου, Αγ. Κυριακής Χρυσηΐδος, Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, Αγ. Βλασίου και Αγ. Θεοδώρας της Αυγούστης (Μητροπολιτικός Ναός) και Αγ. Ιωάννου πρώην Δήμου Παρελίων.

Στην εκδήλωση επίσης έλαβαν μέρος το γυναικείο τμήμα της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής μας Εκκλησίας «Ο Άγιος Αρσένιος» και τα μικρά παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ελένη Μπέλλου» της Ιερά Μητροπόλεως και του Προσκυνήματος Αγ. Ιάσονος και Σωσιπάτρου Ανεμομύλου, ενώ έγιναν και παρουσιάσεις με πολυμέσα.


Tο γυναικείο τμήμα της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Εκκλησίας «Ο Άγιος Αρσένιος»Τα παιδιά ενθουσίασαν με το πρόγραμμα που παρουσίασαν, το οποίο δείχνει την ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας στη νέα γενιά και ταυτοχρόνως κατέδειξαν το προγραμματικό νόημα των Χριστουγέννων, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στον λόγο του, λίγο πριν κλείσει η γιορτή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος, ενθουσιασμένος και συγκινημένος, τόνισε ότι η μεγαλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν, με εκδηλώσεις και λόγους, να ξεφτίσουν την παρουσία και την ύπαρξη του Χριστού, είναι η παρουσία και ο λόγος των παιδιών της τοπικής μας Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν κινδυνεύει, ούτε καταποντίζεται, μόνο κλυδωνίζεται. Δέχεται πειρασμούς αλλά βγαίνει δυνατή.
Στην συνέχεια ευχαρίστησε θερμά όσους διοργάνωσαν την γιορτή και συμμετείχαν σ’ αυτήν.
Κλείνοντας τον λόγο του και την γιορτή απευθύνθηκε στους πρωταγωνιστές της γιορτής, τα παιδιά λέγοντάς τους ότι είναι τα πολύτιμα πετράδια της Εκκλησίας και η προσευχή του είναι να έχουν πρόοδο στις σπουδές τους και να προκόψουν πνευματικά.     

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ