Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Εστίασης: «Ναι στην παράταση, όχι στη διατάραξη»

Ένωση Εστίασης
20 Δεκεμβρίου 2022 / 19:53

«Δεν καταθέσαμε αίτηση παράτασης της διατάραξης κοινής ησυχίας την οποία από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενόψει του Δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου για το θέμα της παράτασης ωραρίου μουσικής οτο Σωματείο Εστίασης Κέρκυρας επισημαίνει:
«Το Σωματείο Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας κατέθεσε αίτηση παράτασης ωραρίου μουσικών οργάνων προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων που αφορά τα καταστήματα της πόλη της Κέρκυρας.

   Σε καμία περίπτωση δεν καταθέσαμε αίτηση παράτασης της διατάραξης κοινής ησυχίας την οποία από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε, υποδείξαμε και εξακολουθούμε να μην θέλουμε να υφίσταται στο ιστορικό κέντρο της πόλη μας.

   Δυστυχώς όσες φορές παραβρεθήκαμε σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις για τη παράταση του ωραρίου, υπήρξε σύγχυση μεταξύ της Παράτασης  ωραρίου Μουσικής και Διατάραξης κοινής ησυχίας.

   Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε  τις συνέπειες της διάταξης του ΠΔ180/1979 όπως τροποποιήθηκε με ΠΔ457/1990, όπου η παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος, επιφέρει ποινή πλημμελήματος και κατ επέκταση την αυτόφωρη διαδικασία.

   Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα περίπου 7 μήνες έως και σήμερα, όλες οι προσπάθειες από εμάς για την ορθή και σωστή ενημέρωση  προς στην κοινωνία της Κέρκυρας, έπεφταν πάνω στο ΔΣ του Συλλόγου Μονίμων κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας. Οι οποίοι σε όλες τις διαβουλεύσεις δεν είχαν καμία συμμετοχή και ούτε δέχθηκαν να ακούσουν τα αιτήματά μας.

   Πραγματικά λυπούμαστε για τον τρόπο που αντιλήφτηκαν το ζήτημα μας και ειδικότερα όταν διαβάσαμε στα ΜΜΕ, γνώμες-θέσεις-καταγγελίες συμπολιτών μας, επιστημόνων ιατρών και καθηγητών πανεπιστημίου, για να εξηγήσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.

   Γίναμε δέκτες επικριτικών σχολίων για βανδαλισμούς και εκβιασμούς αφήνοντας αιχμές προς τα πρόσωπα των συναδέλφων μας για την κακόβουλη πράξη στο αυτοκίνητο του προέδρου Συλλόγου Παλαιάς Πόλης, περιγράφοντας στις τοπικές εφημερίδες του καταστηματάρχες να λειτουργούν σαν την Μαφία, πριν ακόμη η αστυνομία επιληφθεί του ζητήματος.

   Βεβαίως θα μπορούσαμε και εμείς να δημοσιεύσομε γνώμες και θέσεις από άλλα σωματεία, από προέδρους Συλλόγων καθώς και την σύμφωνη γνώμη όλης της τοπικής εμπορικής κοινωνίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ανταγωνιστούμε και να διχάσουμε με τέτοιου είδους κείμενα τους φίλους μας και εν δυνάμει πελάτες μας.

   Κανονικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε σύσσωμη η εμπορική κοινωνία μέσα από την βιομηχανία του τουρισμού να προσελκύει κόσμο στην πόλη μας για τις αργίες των Χριστουγέννων με πρόσχημα τα ανοιχτά μαγαζιά και την στολισμένη και ζωντανή πόλη της Κέρκυρας.

   Πιστεύουμε  ότι η Κερκυραϊκή κοινωνία αφουγκράζεται την πραγματική διάσταση του προβλήματος που έχει προκύψει και τάσσεται θετικά στο δίκαιο αίτημα μας .

   Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας ζητάμε την προσεχή Πέμπτη να δείτε το αίτημά μας με κατανόηση, προς τα πρόσωπα των επαγγελματιών της Κέρκυρας, να υπερψηφίσετε την παράταση του ωραρίου και να μην παραπλανηθείτε από φωνές και περιγραφές περί διατάραξης  μουσικής.

   Ας ξεκινήσουμε από αυτές τις γιορτές να παίρνουμε όλοι μαζί αποφάσεις για τον τόπο μας, για το καλό των δημοτών μας και την πρόοδο και ευημερία όλων των επιχειρήσεων του τόπου μας».