Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με έναν ακόμη γιατρό επίσημα μείον το Ακτινολογικό του ΓΝΚ

ΓΙΑΤΡΟΣ
19 Δεκεμβρίου 2022 / 14:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοσιεύθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας το ΦΕΚ της παραίτησης ενός ακόμη γιατρού που υπηρετούσε στο Ακτινολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά επίσημη παραίτηση, καθώς προηγήθηκε ακόμη μια, προ ημερών. Πλέον για να καλυφθούν οι εφημερίες, ο κάθε γιατρός θα επιφορτιστεί με 10 ενεργές εφημερίες και ακόμη 10 ετοιμότητας, όπως αναφέρουν στην "Ε" ιατρικοί κύκλοι.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο Τμήμα έχουν απομείνει τρεις ακτινολόγοι. Ωστόσο επίκειται και η παραίτηση ενός επικουρικού γιατρού, που δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη σύμβασή του, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος το Ακτινολογικό θα απομείνει μόνο με δυο γιατρούς, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας θα αποχωρήσει μέσα στο 2023, λόγω συνταξιοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η μετακίνηση ακτινολόγου από το Κέντρο Υγείας Πόλης, προκειμένου να καλυφθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.
 
Θέση Ακτινοδιαγνωστικής

Επιπλέον, στην πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 14 γιατρών ως επικουρικό προσωπικό στο ΓΝΚ, που δημοσιεύθηκε μετά το κύμα των παραιτήσεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ειδικοτήτων και μια θέση Ακτινοδιαγνωστικής. 


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ