Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε «Ειδικό Καθεστώς Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» η πληγείσα Νότια Κέρκυρα

Νότια Κέρκυρα
14 Δεκεμβρίου 2022 / 14:49

Γκίκας: «Άμεση ενίσχυση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για τις ζημιές από τις κακοκαιρίες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, με θέμα την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν κατά τις πρόσφατες κακοκαιρίες.
 
Ο Βουλευτής ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και Βαγγέλη Τουρνά, Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στην Νότια Κέρκυρα, στέλνοντας και φωτογραφικό υλικό. Οι Υπουργοί συμφώνησαν για την αναγκαιότητα άμεσης υποστήριξης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.
 
Κατά την συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Στέλιο Πέτσα, ζητήθηκε η άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Gaia», που επηρέασε τις περιοχές Αγ. Γεωργίου Αργυράδων, Μεσογγής, Χλωμού, Αγ. Δημητρίου και Μπούκαρη – Πετριτή.

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Λέσση για το μέγεθος των καταστροφών και δεσμεύτηκε για την άμεση αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης.
 
Επιπλέον, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, να ενταχθούν οι πληγείσες περιοχές σε Ειδικό Καθεστώς Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έναρξη των έργων αποκατάστασης.