Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικο χωριό-μινιατούρα στο Δημοτικό Κ. Κορακιάνας (video)

Χριστουγεννιάτικο χωριό
14 Δεκεμβρίου 2022 / 12:27

Το χωριό θα είναι επισκέψιμο και για το κοινό την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 11 π.μ. – 1 μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το δικό του χριστουγεννιάτικο χωριό απέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας. Ωστόσο αντί για μεγάλες κατασκευές το πανέμορφο αυτό χωριό αποτελείται από μινιατούρες που διέθεσε στο σχολείο ο Διευθυντής του Μουσείου Αχιλλείου Τάσος Διαβάτης.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό έχει στηθεί στη βιβλιοθήκη του σχολείου και ήδη έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των 235 μαθητών που με χαρά το επισκέπτονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Αποτελείται από μια κατασκευή περίπου εφτά μέτρων που στην ουσία είναι μια σύνθεση από κτίρια μινιατούρες, κινούμενες φιγούρες, χιονισμένα τοπία και σκηνές καθημερινότητας πλαισιωμένα από εορταστική μουσική.

Φυσικά από το χωριό δεν θα μπορούσαν να λείψουν καρουζέλ, τρενάκια, παγοδρόμια, αερόστατα, τελεφερίκ και πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το λιλιπούτειο αυτό χωριό έχει ανοίξει τις πύλες του και σε μαθητές άλλων όμορων σχολείων όπως το νηπιαγωγείο , ο παιδικός σταθμός και το ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας.



Η ιδέα

Η ιδέα για να φιλοξενηθεί το λιλιπούτειο αυτό χωριό στο σχολείο, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεργασίας που διατηρεί το Δημοτικό Κ. Κορακιάνας με το Μουσείο του Αχιλλείου. Το στήσιμό του βέβαια δε ήταν απλή υπόθεση, καθώς απαιτήθηκαν καθημερινά ώρες εργασίας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Η σκέψη για να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωρίο στο σχολειό υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο λόγω της πανδημίας δεν κατέστη εφικτό. Είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε αυτή την έκθεση και οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι. Τα παιδιά ζητούν να το επισκεφθούν πάνω από μια φορά», ανέφερε στην «Ε» η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Μπογδάνη.




Και για το κοινό

Μάλιστα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, το χωριό θα είναι επισκέψιμο και για το κοινό από τις 11 π.μ. – 1 μ.μ. ώστε να μπορέσουν να το απολαύσουν όσοι το επιθυμούν. Μια γεύση πάντως μπορούν να πάρουν όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/dimkorak/, όπου είναι αναρτημένο βίντεο με το χριστουγεννιάτικο χωριό μινιατούρα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ