Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Επιστρέφει το «Πολύχρωμο Χριστουγεννιάτικο χωριό»

Χριστουγεννιάτικο χωριό
29 Nov 2023 / 14:45

Για δεύτερη χρονιά - Από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ως 30 Δεκεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Μέσα  στην μεγάλη   πλατεία   Δημαρχείου   στην  έδρα   του   Δήμου   Βόρειας   Κέρκυρας   στην Αχαράβη ετοιμάζεται , για δεύτερη χρονιά, το χριστουγεννιάτικο χωριό, που θα φιλοξενήσει το μεράκι και το κέφι των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές, τις χορωδίες και τα χορευτικά και θα κάνει τις γιορτές ακόμη πιο μαγικές και παραμυθένιες.

Θα υπάρχουν κάθε μέρα διαφορετικές εκδηλώσεις….  ανιματέρ, ξυλοπόδαρος, face painting, ζωντανή μουσική και τραγούδια από μουσικά σύνολα της περιοχής.

Η αρχή έγινε το 2022, οπότε και για πρώτη φορά το «χωριό» γέμισε με παιδικές φωνές, γέλια, χαμόγελα, παιχνίδια και ευχές, κάνοντας τα Χριστούγεννα ακόμη πιο ζεστά και λαμπερά! Το Χριστουγεννιάτικο ΧΩΡΙΟ , είναι μια πολύχρωμη γιορτή… ένα μικρό χωριό που ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά για να δεχτεί όλες τις ηλικίες και να προσφέρει στιγμές χαράς. Έχουν προσκληθεί, καλλιτεχνικές ομάδες, σωματεία, σύλλογοι, κ.ά. και γίνεται με χαρά δεκτός  όποιος φίλος ή ομάδα επιθυμεί να συμμετέχει προσφέροντας δράσεις ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης, κ.ά., με φιλοσοφία μας τα μηνύματα των Χριστουγέννων: αγάπη, ομόνοια, πολιτισμό ,αποδοχή και ειρήνη!

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό, επίσημος καλεσμένος και φέτος θα είναι ο Αι-Βασίλης…

Οι μικροί φίλοι-αλλά και οι μεγάλοι- θα μπορούν να μπουν στο σπίτι του Αγίου Βασίλη να του μιλήσουν και να  φωτογραφηθούν μαζί του, να γράψουν το γράμμα τους και να το ρίξουν στο μεγάλο ταχυδρομικό κουτί με προορισμό τον Βόρειο Πόλο, και φυσικά μια  γιορτινή διαδρομή με το τρενάκι της χαράς  που θα κάνει συνέχεια βόλτες σε όλη την Αχαράβη σκορπώντας το «πνεύμα των Χριστουγέννων».

Ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσους στηρίζουν την γιορτή αυτή, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, δημότες  κλπ όπως επίσης τους χορηγούς μας και όλους τους εθελοντές που θα στηρίξουν όλες τις ημέρες των εορτών την προσπάθεια αυτή.

Όλες οι ηλικίες θα βρουν "το σημείο" τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό, απλά οι μεγάλοι θα μπορέσουν να "ξαναγίνουν" για λίγο παιδιά!  Περιμένουν στην πλατεία ….«Το Παραμύθι των πολύχρωμων Χριστουγέννων»  , Διασκέδαση και πολιτισμός!, «Εργαστήρι Συναισθημάτων» με τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη, «Πολύχρωμα Καμώματα» με Λογής λογής «καμώματα» και δημιουργίες… γλυκά –κεράσματα-φαγητά ροφήματα /ποτά. Επίσης, παιχνίδια, face painting και κατασκευές περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για ξέφρενο παιχνίδι, μουσικές βραδιές, μας φέρνουν σε επαφή με την τέχνη και την παράδοση παράλληλα θα λειτουργεί και υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, με προτάσεις γεμάτες έμπνευση για τα δώρα που όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας αυτές τις μέρες .

Το  «Πολύχρωμο Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στην Πλατεία Δημαρχείου στην έδρα του  Δήμου στην Αχαράβη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας , θα κάνει την "καρδιά" του Δήμου μας να χτυπήσει μαγικά  στη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ως  30 Δεκεμβρίου 2023.