Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού
06 Δεκεμβρίου 2022 / 21:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Για παιδιά και οικογένειες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Χαμόγελο του Παιδιού στέκεται στο πλευρό των παιδιών και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, στοχευμένα, ουσιαστικά και με απόλυτη διαφάνεια στην αξιοποίηση των αγαθών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πιστό στην αποστολή του για την υποστήριξη κάθε παιδιού και οικογένειας σε ανάγκη στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, ενόψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου, πραγματοποιεί Πανελλαδική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης, από 6 Δεκεμβρίου 2022 έως 13 Ιανουαρίου 2023, προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά και τις ακόμα πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Η διαδικασία συγκέντρωσης, διαχείρισης και μεταφοράς των ειδών πραγματοποιείται με απόλυτη διαφάνεια. Ειδικότερα, τα είδη που προσφέρονται μεταφέρονται με εξειδικευμένα οχήματα του Οργανισμού (φορτηγά ψυγεία, εξειδικευμένα ψυγεία) στα Κέντρα Στήριξης και στις Τράπεζες Ειδών του Οργανισμού. Η διαχείριση και αποθήκευση των ειδών γίνεται μεμονωμένα, ανά κατηγορία, με σεβασμό κι απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.
Μέσα από τα Κέντρα Στήριξης και τα Κέντρα Διανομής ενισχύονται και στηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειες που είναι ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η παράδοση και η παραλαβή των ειδών θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Παρακάτω θα βρείτε τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνουμε, καθώς και τα 16 σημεία πανελλαδικά που παραλαμβάνονται τα προϊόντα:

● Μελομακάρονα (σε συσκευασία),  Κουραμπιέδες (σε συσκευασία), Γάλα εβαπορέ, Λάδι ● Ρύζι ● Όσπρια ● Αλεύρι ● Ζάχαρη ● Σάλτσα τομάτας ● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί) ● Αλάτι ● Ξύδι ● Βρεφικές κρέμες ● Βρεφικό γάλα Νο 1 & 2 ● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος) ● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ) ● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες) ● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων) ● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες) ● Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κέρκυρα

Διεύθυνση: Εθνική Οδός Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, Τ.Κ.49100

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.