Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία στα υποψήφια κτήρια για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων
06 Δεκεμβρίου 2022 / 13:12

Με διαδικασίες εξπρές η επιλογή και εκμίσθωση του νέου ακινήτου

Έληξε χθες η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων που είχε απευθύνει ο Δήμος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις ιδιοκτήτες ακινήτων στις δημοτικές ενότητες Λευκιμμαίων, Μελιτιαίων και Κορισίων. Σήμερα μάλιστα κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δ. Μιάρη, μηχανικό του δήμου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας Ν. Αυλωνίτη και άλλα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας προχώρησαν σε αυτοψία στα εν λόγω κτίρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η επιτροπή που έκανε την αξιολόγηση των ακινήτων, πρόκειται να εισηγηθεί σχετικά στον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Η λήψη απόφασης από τον Δήμαρχο  για την απευθείας μίσθωση του ενδεδειγμένου από την επιτροπή ακινήτου αναμένεται να γίνει αυθημερόν, ταυτόχρονα με την λήψη έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Οι προϋποθέσεις

Οι στεγασμένη επιφάνεια πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρεις χώρους φιλοξενίας προσωπικού (διημέρευσης, διανυκτέρευσης και υγιεινής) κατάλληλους για τη φιλοξενία έξι ατόμων κατ’ ελάχιστο. Επιπλέον χώρος γραφείου και αποθήκης θα θεωρηθούν πλεονέκτημα χωρίς να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή τη φάση.

Οι στεγασμένοι χώροι οφείλουν να έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια, σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού καθώς και άριστα συντηρημένη ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση. Ο περιμετρικός χώρος του ακινήτου οφείλει να είναι περιφραγμένος και κατάλληλος για τη στάθμευση έξι τουλάχιστον πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι θέσεις στάθμευσης πρέπει να είναι απαραίτητα ασφαλτοστρωμένες ή τσιμεντοστρωμένες και κατά προτίμηση στεγασμένες. Μεταξύ ακινήτων με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά θα προτιμηθούν τα ακίνητα που βρίσκονται στη Δ.Ε. Κορισσίων λόγω της κεντροβαρικής τους χωροθέτησης. Το ακίνητο πρέπει να έχει πρόσβαση από δημοτική οδό και να είναι το δυνατό πλησιέστερα τοποθετημένο προς την Εθνική Οδό Λευκίμμης – Κέρκυρας.

Μέχρι 850 ευρώ

Το μηνιαίο τίμημα έχει οριστεί ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 850  ευρώ. Μεταξύ προσφερόμενων ακινήτων που πληρούν όλες τις απαιτήσεις θα προτιμηθεί το ακίνητο που συνοδεύεται από την πλέον οικονομική για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας προσφορά.
Πηγή: ertnews.gr