Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να καθαριστεί από χώματα και λάσπες ο δρόμος έξω από το εργοτάξιο, ζητούν κάτοικοι της Δασιάς

Δασιά
02 Δεκεμβρίου 2022 / 11:28

Χώμα και πέτρες, που με την πρώτη βροχή μετατρέπονται σε λάσπη, βγαίνουν από το εργοτάξιο και «κάθονται» στο δρόμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αφόρητη, όπως καταγγέλλουν στην «Ε» κάτοικοι της περιοχής, είναι η κατάσταση κατά μήκος του δρόμου έξω από το εργοτάξιο του πρώην Club Med,στη Δασιά, όπου χτίζεται με εντατικούς ρυθμούς η νέα ξενοδοχειακή μονάδα του IKOS. Χώμα και πέτρες, που με την πρώτη βροχή μετατρέπονται σε λάσπη, βγαίνουν από το εργοτάξιο και «κάθονται» στο δρόμο, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο αλλά και για όσους μένουν στην ευρύτερη περιοχή.





Ο ένας στον άλλον

Το μεγάλο παράπονο των κατοίκων είναι ότι καμία αρμόδια Υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους, παρά τις οχλήσεις τους. Απέναντι στα κλειστά ώτα που βρήκε, ο Βασίλης Παπαδημητρίου, κάτοικος της περιοχής αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα, με καταγγελία του στην «Ε» ευελπιστώντας ότι κάποιος αρμόδιος θα ευαισθητοποιηθεί.

«Ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι ο δρόμος είναι της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία μας παρέπεμψε στον εργολάβο του εργοταξίου για να τα καθαρίσει. Όταν η κατάσταση είναι αφόρητη, ο εργολάβος βγαίνει με βούρτσες και καθαρίζει και μετά εξαφανίζεται», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Όπως είπε, το πρόβλημα παρουσιάστηκε από το καλοκαίρι, ωστόσο η κατάσταση τώρα είναι πιο έντονη, λόγω των βροχών που μετατρέπουν το χώμα σε λάσπη με αποτέλεσμα την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

«Ο δρόμος τώρα είναι με λάσπη και χώματα. Η κατάσταση είναι αφόρητη. Από το εργοτάξιο σηκώνεται σκόνη και αν βρέξει λίγο το οδόστρωμα γίνεται ολισθηρό. Τα φορτηγά που μπαινοβγαίνουν στο εργοτάξιο είναι πολλά και ο δρόμος στις άκρες του είναι γεμάτος με χώματα, πέτρες και λάσπη», επισήμανε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ