Με δωρεά ιδιώτη αντικαθίσταται η παλιά Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Με δωρεά ιδιώτη αντικαθίσταται η παλιά Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Το όχημα έχει παραγγελθεί και θα είναι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας στα μέσα του 2023

25
Νοεμβρίου / 2022

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Γ.Ν. Κέρκυρας, με ιδιαίτερη χαρά και ευγνωμοσύνη, αποδέχτηκαν την πρόταση δωρεάς ενός οχήματος Mercedes –Benz Sprinter 517 Extra Long, εκ μέρους του κ. Αγάθου Νικόλαου και της συζύγου του, για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου αναφέρει: «Η εν λόγω πρόταση δωρεάς, υπήρξε ακόμα μία θετικότατη ανταπόκριση στις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης του Γ.Ν. Κέρκυρας για την προσέλκυση κάθε είδους προσφοράς (ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κλπ), προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, εκ μέρους φυσικών και νομικών προσώπων.

Μετά την σύμφωνη γνώμη της 6ης Υ.Π.ε για την ανωτέρω δωρεά, το εν λόγω όχημα έχει παραγγελθεί και θα είναι στο Νοσοκομείο μας στα μέσα του 2023, όπου θα χρησιμοποιηθεί, αποκλειστικά, ως «Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας», του Νοσοκομείου Κέρκυρας, αντικαθιστώντας την προϋπάρχουσα πεπαλαιωμένη «Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας». Θα είναι, πλήρως, εξοπλισμένο και θα πληροί, στο ακέραιο, όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, για τον σκοπό που θα εξυπηρετεί, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τους Πολίτες.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Λεωνίδας Ρουμπάτης, ανέφερε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε το όχημα να ευρίσκεται όσο δυνατόν γρηγορότερα, στο Νοσοκομείο μας και ευχαρίστησε, θερμά, τους ανωτέρω αναφερόμενους δωρητές, για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά τους. Κυρίως, επειδή, όπως δήλωσε, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας αποτελούσε αρχικό και σημαντικό στόχο και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, για την στήριξη του έργου του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, δίνοντας την δυνατότητα στους Εθελοντές Αιμοδότες να προσφέρουν αίμα , κατά τις προγραμματισμένες εξορμήσεις, σε όλο το νησί, σε ένα φιλικό και ασφαλές, προς αυτούς, περιβάλλον».