Πέμπτη 20.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικαστικά Χριστούγεννα στο νησί του Σπύρου Αλαμάνου –έκθεση κολάζ στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

έκθεση κολάζ
24 Nov 2022 / 17:21
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Με άγνωστα έργα του αείμνηστου Κερκυραίου ζωγράφου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη "Μιχαήλ Άγγελος Βραδής" έχει τη χαρά να ολοκληρώνει τον κύκλο των Περιοδικών Εκθέσεων του 2022 με τα εγκαίνια της έκθεσης κολάζ του αείμνηστου Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), με τίτλο «Τα τοπία της καρδιάς μου», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης.

* Τα «τοπία της καρδιάς μου» είναι ένα μονοπάτι σκέψης και εσωτερικής αναζήτησης που οδηγεί στην ψυχή του καλλιτέχνη. Ο Σπύρος Αλαμάνος αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό στο συναισθηματικό, πνευματικό και ηθικό του κόσμο για τους συνοδοιπόρους του, όσους επιλέγουν να διασχίσουν πλάι του αυτό το μονοπάτι. Συνειδητό και ασυνείδητο, όνειρα και βιώματα, ανθρώπινο και θεϊκό, μια σειρά αλληλουχιών δεσπόζουν στο εικαστικό του έργο.

* Τα κολάζ του Σπύρου Αλαμάνου είναι βασισμένα σε μορφές της αναγεννησιακής ζωγραφικής και αρχετυπικών συμβόλων.
Χρησιμοποιείται ένα πρωτογενές υλικό που αποτυπώνει επακριβώς την αισθητική έκφραση του καλλιτέχνη μέσω της σύνθεσης. Επιλέγει με σύνεση κάθε μικρό και μεγάλο στοιχείο του έργου του δημιουργώντας μια κοινή ατμόσφαιρα ανάμεσα στα έργα της σειράς αποτυπώνοντας στο χαρτί την ιδιαίτερή του ταυτότητα.

* Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης "Μιχαήλ Άγγελος Βραδής" .
Διάρκεια έκθεσης: 30/11/2022-13/01/2023

Ώρες επίσκεψης: 09.00-16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.