Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελίες για συμμετοχή ομάδων εκτός μητρώου

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
24 Nov 2022 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μετά από την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ για αναστολή της διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων και την έναρξη τους καθώς και της Γ΄ Εθνικής, τα προβλήματα δεν έπαψαν.

ΑΘΗΝΑ. Μετά από την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ για αναστολή της διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων και την έναρξη τους καθώς και της Γ΄ Εθνικής, τα προβλήματα δεν έπαψαν. Υπάρχουν σε κάποιες ΕΠΣ καταγγελίες για παράνομη συμμετοχή ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ότι πήραν άδεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να αγωνιστούν (κατά παράβαση του νόμου), άλλες Ενώσεις (όπως π.χ. Δωδεκανήσου) δήλωσαν ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν ανεξάρτητα αν τηρούν το γράμμα του νόμου και το αποκορύφωμα έρχεται με καταγγελία δυο ομάδων των Κυκλάδων (ΑΕ Πάρου και Νηρέας Πάρου) που κατήγγειλαν στη ΓΓΑ την ΕΠΣ Κυκλάδων, ότι κατά παράβαση ορίζει αγώνες σωματείων που δεν έχουν δικαίωμα.

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την οποία η ΕΠΣ Κυκλάδων άμεσα αντίδρασε και όπως ανακοίνωσε «το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων μετά από καταγγελία που έγινε στη Γ.Γ.Α. για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων μας από σωματεία μας τα οποία δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και κατόπιν αυστηρών οδηγιών και συστάσεων της Γ.Γ.Α., βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην επιτρέψει πλέον στην ΕΠ/Ε.Π.Σ.Κ. τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων  (ΑΟ Πύργος, Αστέρας Τραγαίας, ΑΟ Σερίφου, ΑΣ Πανσιφναϊκός, ΑΣ  Ίου) στις διοργανώσεις της Ένωσης».

Ακόμα μια πολύ σοβαρή καταγγελία έχουμε στο Νομό Λασιθίου με δηλώσεις του προπονητή Κ. Δεδελετάκη (Αν. Ιεράπετρας) αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να αγωνιστούν τα παιδιά στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, επειδή οι ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Αναφέρει χαρακτηριστικά «Γελάει όλη η Ελλάδα με το τοπικό του Νομού Λασιθίου. Έχουμε 1500 παιδιά στο νομό και εδώ και χρόνια δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε παιδικό πρωτάθλημα, ο πρωταθλητής του Λασιθίου δεν είναι νόμιμος, οι ομάδες δεν εντάχθηκαν στο μητρώο παρά τις παρατάσεις που δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα παιδιά δεν τα σκέφτεται κανένας; Πως θα τα κρατήσουμε κοντά στον αθλητισμό;».

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως μετά από 2,5 χρόνια και πολλές παρατάσεις εντάχθηκαν 93% των ομάδων και ο χρόνος υπήρχε για όλες, αλλά για το 7% (γύρω στις 180 ομάδες από τις 2.600) κάποιοι παράγοντες έχουν τεράστιες ευθύνες. Να τονίσουμε ότι στο νησί μας όλες είναι τακτοποιημένες και μετέχουν νόμιμα στα πρωταθλήματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια