Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επόμενο στάδιο η διαβούλευση για το ωράριο μουσικής

Ωράριο
24 Nov 2022 / 09:26

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άμεσα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες στα θεσμικά όργανα του δήμου Κ. Κέρκυρας, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Το Τοπικό Συμβούλιο Πόλης ήταν το πρώτο συλλογικό όργανο, που συνεδρίασε και γνωμοδότησε αρνητικά για την παράταση με ψήφους 4-3.

Έπεται η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης με 69 φορείς (συλλόγους, σωματεία), εν συνεχεία η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με τον τελευταίο λόγο να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση του οποίου θα καθορίσει το τοπίο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Το χρονοδιάγραμμα

Όπως τόνισε στην «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θεοχάρης Γιώτης, η διαδικασία της διαβούλευσης ενεργοποιείται εντός μιας εβδομάδας από τη στιγμή που αποστέλλεται σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας, προκειμένου με τη σειρά του να προχωρήσει στη δημοσίευση πρόσκλησης για δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς .

«Θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες. Αναμένουμε να λάβουμε την εισήγηση με τη γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, ώστε ακόμη και την ίδια ημέρα να στείλουμε το αίτημα μας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για το επόμενο στάδιο που είναι η διαβούλευση», ανέφερε ο κ. Γιώτης.

Εφόσον και η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καλείται να συνεδριάσει μετά από πέντε ημέρες, προκειμένου να αποφανθεί για την παράταση ή μη του ωραρίου μουσικής μετά τις 10 το βράδυ που ισχύει για τη χειμερινή περίοδο και μετά τις 11 το βράδυ για την θερινή ύστερα από σχετικό αίτημα που έχει καταθέσει η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας. Σχετική πρόκληση εκδίδεται και πάλι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει αιτήματος της Επιτροπής.

Κατόπιν με τις γνωμοδοτικές αποφάσεις που θα έχει στα χέρια του από τις προηγούμενες διαδικασίες, το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει απόφαση επί του θέματος. Πρόθεση πάντως είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί  πριν από τις εορτές, κάτι το οποίο επιθυμούν διακαώς και οι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται έντονα, καθώς όπως επισημαίνουν οι επιχειρήσεις τους υποφέρουν από το κλείσιμο της μουσικής μετά τις 10 το βράδυ.

Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται ότι για τη χειμερινή περίοδο η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας ζητάει την παράταση του ωραρίου ως εξής:  Έως τις 00.30 π.μ. τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις επίσημες αργίες και τις παραμονές αυτών και από Κυριακή έως Πέμπτη μέχρι τις 00.00 π.μ. (από 10 μ.μ. που ισχύει σήμερα).

Για την θερινή περίοδο έως την 1.30 π.μ. τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις επίσημες αργίες και τις παραμονές αυτών (από 11 μ.μ. που ισχύει σήμερα) και από Κυριακή έως Πέμπτη μέχρι την ώρα 01:00. Την δε περίοδο από 1-30 Αυγούστου (υψηλή τουριστική περίοδος) να παραταθεί το ωράριο μουσικής κάθε βράδυ έως τη 1.30 το πρωί.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ