Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: Τι ψηφίσαμε για Νοσοκομείο και χριστουγεννιάτικο καρουζέλ

Γιώργος Καλούδης
23 Nov 2022 / 15:46

«Υπέρ της διάσωσης του Νοσοκομείου και της αντικατάστασης του Διοικητή - Κατά του χριστουγεννιάτικου καρναβαλιού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις ψήφους της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» στη δια περιφοράς ψηφοφορία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής Γιώργος Καλούδης, σε σχετική του ανακοίνωση:

«Ψηφίσαμε πάλι κατά του αντιαισθητικού χριστουγεννιάτικου καρναβαλιού της παράταξης της κ. Υδραίου,
Ψηφίσαμε υπέρ της διάσωσης του Νοσοκομείου (ψήφισμα Μπούκα) και της άμεσης αντικατάστασης του διοικητή κ. Ρουμπάτη. Η νεοδημοκρατική παράταξη της κ Υδραίου ψήφισε συγκάλυψη των κυβερνητικών και νεοδημοκρατικών ευθυνών.
Ψηφίσαμε  το ψήφισμα της κ. Ρίγγα για άμεση επάνοδο των γιατρών και νοσηλευτών.

Ειδικότερα:
Α. Για το  Χριστουγεννιάτικο Καρναβάλι: Ψηφίσαμε τη τεκμηριωμένη και πολυσήμαντη εισήγηση της συμβούλου της δημοκρατικής παράταξης κ. Άντζυ Καρδακάρη η οποία έχει ως εξής:
"Επειδή ποτέ δεν έλαβα από τη Δήμαρχο ή τον Πρόεδρο το οποιοδήποτε επίσημο τεκμήριο από το οποίο να προκύπτει εγγράφως ότι δεν απαιτείται τροποποίηση της κανονιστικής σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση μεταβολής με την οποία ζητάτε να χρησιμοποιηθεί η Πάνω Πλατεία αντί της πλατείας Γεωργίου Θεοτόκη (SanRocco) για το καρουζέλ, και επειδή το μασκάρεμα της Παλαιάς μας Πόλης κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου δεν συνάδει ούτε με την αισθητική του νησιού, ούτε και με το πνεύμα κατάνυξης και ευλάβειας των ημερών της Γέννησης του Χριστού μας, του Αγίου Βασιλείου του Μέγα και τα Θεοφάνεια !
 Άλλο τα Χριστούγεννα, κι άλλο τα καρναβάλια και τα Πετεγολέτσα!
 
Το καρναβάλι της πλαστικής παλιατζούρας που σαν  να ξέμεινε σε αποθήκες της Βαλαχίας από δεκαετίες,
ούτε ταιριάζει μπροστά στην προτομή του Ιακώβου Πολυλά,
ούτε γύρω από το παλαιό Δημαρχείο μας,
ούτε και πουθενά στο ιστορικό μνημείο της Παλαιάς μας Πόλης». 

Είναι μονόδρομος για κάθε Κερκυραίο με αίσθηση της νομιμότητας και της αισθητικής η αρνητική ψήφος στο Χριστουγεννιάτικο Καρναβάλι.
 
 
Β. Ψηφίσαμε υπέρ της διάσωσης του Νοσοκομείου και μολονότι καταθέσαμε και δημοσιοποιήσαμε το δικό μας ψήφισμα υποχωρήσαμε για να περάσει το ψήφισμα Μπούκα τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει άμεση αντικατάσταση του διοικητή κ. Ρουμπάτη και να γραφεί το όνομά του. Το κατεστημένο ένα μόνο πράγμα το ενοχλεί. Όταν  γράφονται τα ονόματα των υπευθύνων. Διαφορετικά δηλώσεις , ψηφίσματα και καταγγελίες χωρίς ονόματα είναι άσφαιρα πυρά. Είναι βούτυρο στο ψωμί του κατεστημένου. Ζητήσαμε να προστεθεί στο ψήφισμα και η πολύπλευρη (οικονομική και θεσμική) υποστήρξη της νοσοκομειακής μονάδας απεξάρτησης ΔΙΑΠΛΟΥΣ

Έγιναν δύο  σοβαρά πολιτικά λάθη από τον κ. Μπούκα που είναι έμπειρος πολιτικός:

1) Δεν έπρεπε να αναβληθεί η ψήφιση του ψηφίσματος για να γίνει διαδικτυακή ψηφοφορία, ενώπιον των φορέων έπρεπε να ψηφισθεί, και

2) Πίστεψε  τη Δήμαρχο κ. Υδραίου ότι δήθεν συμφωνεί με το ψήφισμά το ενώ η κ. Υδραίου δεν εμπνέει πλέον καμία εμπιστοσύνη.

Η ψηφοφορία μέσω κομπιούτερς έχει αποδειχθεί είτε παρωδία είτε  ευτελιστική της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Με βάση τις γραπτές καταγγελίες των κ κ. Νεράντζη και Δρυ, ο κ Μεταλληνός , εάν αισθανόνταν και συμπεριφερόνταν ως Πρόεδρος του Συμβουλίου ή έπρεπε να στείλει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά σε όλους για να αποδείξει ότι κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας ή να κάνει στροφή 180 με επιστροφή στη νομιμότητα.

Συμπεριφέρεται διαρκώς ως Πρόεδρος της Δημάρχου κ. Υδραίου και ως ιμάντας μεταβίβασης της κομματικής γραμμής της Νέας Δημοκρατίας και άκριτης στήριξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση και αποσυντίθεται το Νοσοκομείο μας αφού αποχώρησαν άλλοι δύο γιατροί.
 
Και των «οικιών ημών εμπιπραμένων αύτη και ούτοι άδουσι».
 
Η παραβατικότητα της νεοδημοκρατικής εξουσίας είναι μόνιμο χαρακτηριστικό. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο λαός ούτε ο τόπος παρά μόνον η εξουσία χάριν της εξουσίας..

Ζητάμε να δοθούν άμεσα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης στη δημοσιότητα. Εδώ και τώρα. Και να μας δοθούν όλα τα πρακτικά από την 1-9-2019 μέχρι σήμερα.
 
Γ. Ψηφίσαμε  το Ψήφισμα της κ. Ρίγγα για άμεση επάνοδο των γιατρών και νοσηλευτών».