Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση της έκθεσης «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη του Δήμου

Δημοτική Πινακοθήκη
23 Nov 2022 / 13:30
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εως τις 05 Ιανουαρίου 2023

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη του Δήμου ανακοινώνει την παράταση της έκθεσης «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της  Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας» έως τις 05 Ιανουαρίου 2023.

Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Albert Cohen Κέρκυρα και επιμελήθηκε η επιστημονική ομάδα των Μουσειακών Συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου συμπληρώνει ένα μήνα επιτυχημένης πορείας ταξιδεύοντας δεκάδες επισκέπτες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πάνω από 540 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έχουν λάβει μέρος στις οργανωμένες επισκέψεις / ξεναγήσεις.

Στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου παρουσιάζεται με περιεκτικό τρόπο η ιστορία των σημαντικότερων βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων που δραστηριοποιήθηκαν στην Κέρκυρα κατά τον 19 και 20ο αιώνα, μέσω μίας θεματικής αφηγηματικής διαδρομής με τρεις ενότητες.

Στο χώρο βρίσκονται αυθεντικά αντικείμενα / προϊόντα όπως χαρτί, τσιγάρα, σχοινιά και σακιά, ελαιόλαδο, αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα, δέρματα, είδη κεραμικής, αλάτι, κρασί, προϊόντα καθημερινής χρήσης της ζωής των Κερκυραίων των προηγούμενων δεκαετιών, που συνοδεύονται από αντίστοιχα κείμενα τεκμηρίωσης.
Για τις ανάγκες τις έκθεσης, εκθέματα και ψηφιακό υλικό παραχωρήθηκαν ευγενικά από φορείς και πολλούς ιδιώτες όπως: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κέρκυρας, Alpha Bank Νομισματική Συλλογή / Μουσείο Χαρτονομισμάτων, Κτήμα Θεοτόκη, Σαπωνοποιία Πατούνη, Σπύρο Γαούτση, Σπύρο Γιούργα, Φάνη Κυπριώτη, Ευτυχία Δαρμανή, Γιώργο Κόκκαλη, Περικλή Τσίπη κ.ά.

Για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 26610-48690 και στο [email protected]
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
Γενική είσοδος: 3 € / Ενιαίο εισιτήριο με Τμήμα Μόνιμης Έκθεσης
Δωρεάν είσοδος: ανήλικοι έως και 17 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικοί – συνοδοί μαθητών

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.