Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση Υδραίου για τη νομοθετική ρύθμιση για τις κατά παρέκκλιση οικοδομικές άδειες

Κατά παρέκκλιση
22 Nov 2022 / 11:48

«Σημαντικό να δοθεί λύση και να μην απαξιωθεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε ότι αφορά στη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να έρθει τις επόμενες μέρες και με την οποία δοθεί παράταση σε όσους πολίτες υποβάλλουν ένα απλό αίτημα, έως τις 9 Δεκεμβρίου, για την έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Μερόπη Υδραίου είχε καταθέσει σχετική πρόταση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Αν παρέμενε σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση, όσοι πολίτες δεν είχαν καταφέρει να εκδώσουν οικοδομική άδεια μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη μικρή ακίνητη περιουσία τους.

Η Δήμαρχος, είχε επιχειρηματολογήσει για την ανάγκη να δοθεί μια άμεση λύση και να μην αχρηστευθεί η περιουσία των πολιτών, τονίζοντας:
-τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία και τα προβλήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης των υπηρεσιών της πολεοδομίας.
-τις καθυστερήσεις που είχαν καταγραφεί στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για το κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες και τα γενικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια.

Πέρα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπέρ μιας άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για να δοθεί λύση στο πρόβλημα είχαν ταχθεί τα Τεχνικά Επιμελητήρια αλλά και άλλοι φορείς.