Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναζητήσει ο δήμος Νότιας Κέρκυρας κτίριο για το Π.Κ. Αργυράδων

ΠΚ Αργυράδων
21 Nov 2022 / 11:38

Την άρση της αναστολής λειτουργίας του ζητάει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το «πράσινο» φως για την εύρεση νέου κτιρίου για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άναψε με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18/11.

Παράλληλα αποφασίστηκε η άρση της αναστολής λειτουργίας του και η προσωρινή παραμονή του στο χώρο, όπου μέχρι τώρα στεγάζονταν μέχρι να μεταφερθεί σε νέο κτίριο.

Το ζήτημα της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας.

Το Π.Κ με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής στις 16/11, τελεί από την περασμένη εβδομάδα σε αναστολή μέχρι νεωτέρας, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από κόμματα και παρατάξεις.

Ιστορικό ενεργειών

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει έως σήμερα ο δήμος, προκειμένου να βρεθεί νέο κατάλληλο κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Όπως είπε, αναζητήθηκαν κάποιοι χώροι ενώ υποδείχθηκαν στην Πυροσβεστική ως προτεινόμενα κτίρια για τη μεταστέγαση του Π.Κ παλιά σχολεία (Βιταλάδες κ.α.) που δεν χρησιμοποιούνταν.

Όσον αφορά την πρόταση της Π.Υ για το παλιό δημοτικό σχολείο στα Βραγκανιώτικα, τονίστηκε ότι το μηνιαίο μίσθωμα είναι ιδιαίτερα υψηλό (2.500 – 3.000 ευρώ) και ότι τα οικονομικά του δήμου αδυνατούν να το καλύψουν. Η συζήτηση κατέληξε τελικά σε ομόφωνη απόφαση, προκειμένου η περιοχή να μη στερηθεί την απαιτούμενη πυροσβεστική κάλυψη που μέχρι πρότινος είχε. Η παρουσία του Π.Κ κρίνεται απολύτως απαραίτητη καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει αρκετές πυρκαγιές το καλοκαίρι, ενώ σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται σχεδόν πάντα με τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Όπως αποφασίστηκε, το προσεχές διάστημα ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αναζήτηση ακινήτου που θα στεγάσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Οι όροι της πρόσκλησης θα καθοριστούν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ενώ τα ακίνητα που θα προκύψουν θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Καταλληλότητας.

«Αγκάθι» ωστόσο παραμένει το ζήτημα του μισθώματος, δεδομένου ότι τα οικονομικά του δήμου είναι περιορισμένα και δεν λαμβάνει κάποιο έξτρα κονδύλιο από την κρατικό προϋπολογισμό ειδικά γι ’αυτόν τον σκοπό. Το ύψος του μισθώματος, που μπορεί ο δήμος να διαθέσει, θα καθοριστεί από την Οικονομική Επιτροπή και Τριμελή Επιτροπή με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (αντικειμενική αξία κ.α.), όπως τόνισε στην «Ε» ο δήμαρχος Κώστας Λέσσης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ