Εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νεκτάριου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριος

Στο Δημοτικό Θέατρο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 18:00

20
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις 6:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο επίσημη επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ενθρόνιση στην Κέρκυρα τον Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκταρίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα εξής:

Α. Τον παρουσίαση ενός τόμου με τίτλο «Ἐν Ἐκκλησίαις», στον οποίο αποτυπώνεται η ιστορία και καταγράφονται φωτογραφικά, με τον φακό τον εξαίρετου φωτογράφου Δημήτρη Ταλιάνη, οι πολιτισμικοί θησαυροί 13 ιστορικών ναών της παλαιάς πόλεως.

Β. Τιμητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την σειρά εμφάνισης, από την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Καλλιαρίδου, την Φιλαρμονική ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου, την Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Ἄνθη, και την Παλαιά Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη!

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ