Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλείνει ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αργυράδων - Παντελώς ακατάλληλο το κτίριο

Πυροσβεστική
16 Nov 2022 / 14:15

Χωρίς αποτέλεσμα οι εκκλήσεις της Πυροσβεστικής στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας για εξεύρεση κατάλληλων εγκαταστάσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων στη Νότια Κέρκυρα, αποφάσισε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με έγγραφο που κοινοποιήθηκε σήμερα στην Υπηρεσία του Νομού Κέρκυρας.

Το κλιμάκιο στεγαζόταν έως σήμερα σε ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις και ήταν πάγιο αίτημα των πυροσβεστών εδώ και χρόνια να μεταστεγαστούν. Η Διοίκηση της Πυροσβεστικής είχε από καιρό συζητήσει το θέμα με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας για την εξεύρεση νέου κτιρίου, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 μάλιστα, τον χώρο είχε επισκεφθεί και ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος έκανε λόγο για επικείμενη απομάκρυνση του πυροσβεστικού κλιμακίου λόγω της κακής κατάστασης του κτιρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακαταλληλότητα του κτιρίου διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας της Πολεοδομίας και το Αρχηγείο εξέδωσε επείγουσα διαταγή για την αναστολή λειτουργίας του μέχρι νεωτέρας. Το προσωπικό που υπηρετεί καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του 1ου πυροσβεστικού σταθμού.

Για λόγους ασφαλείας, προβλέπεται να εποπτεύεται η περιοχή της Νότιας Κέρκυρας από περιπολικό της Πυροσβεστικής σε 24ωρη βάση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ