Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις για τον Ν. Μάντζαρο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας
11 Nov 2022 / 16:19

To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τη μνήμη και το έργο του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του

ΚΕΡΚΥΡΑ. To Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας τιμά τη μνήμη και το έργο του Κερκυραίου συνθέτη Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022 σε διάφορους χώρους της Κέρκυρας.
 
Σε συνέχεια της Ημερίδας με θέμα τη ζωή και το έργο του και τη συνάντηση των τριών Φιλαρμονικών της Πόλης σε μια μουσική διαδρομή στην παλιά πόλη, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
 
Το πρόγραμμα του αφιερώματος συμπληρώνουν μια ακόμη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στις 24 Νοεμβρίου το έργο του συνθέτη θα πάρει ζωή μέσα από τις φωνές της Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στην Ιόνιο Ακαδημία.
 
Ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο συνθέτης του Εθνικού Ύμνου. Ωστόσο, πέραν αυτού, υπήρξε  πρωτοπόρος και σε πολλούς άλλους τομείς της μουσουργίας, ενώ πολύ μεγάλο ήταν το έργο του και στον χώρο της διδασκαλίας της μουσικής, καθώς πολλοί εκ των μεταγενέστερων Επτανησίων μουσουργών υπήρξαν μαθητές του. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να τον αναγορεύσουν σε γενάρχη όχι μόνο της επτανησιακής, αλλά και της νεοελληνικής μουσικής συνολικά.
  
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ | ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη με αριθμημένες θέσεις. Η διάθεση των μηδενικών εισιτηρίων θα γίνεται στα γραφεία της ΦΕΜ, οδός Φιλαρμονικής αρ. 23, καθημερινά ώρες 10:00πμ με 12:00μμ το πρωί και 18:00μμ με 20:00μμ το απόγευμα, ενώ την ημέρα της συναυλίας 10:00πμ με 12:00μμ το πρωί και στο Δημοτικό Θέατρο 1 ώρα προ της έναρξης της συναυλίας.
 
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ | ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 3  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟ | ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: LAΒYARD PRODUCTIONS / CONTACT: [email protected]
CREATIVE DIRECTOR: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & MEDIA RELATIONS:
ΝΙΚΟΣ ΕΡΗΝΑΚΗΣ - ΣΕΜΗ ΨΙΛΟΓΙΑΝΝΗ [email protected] / 6977222455