Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 2o Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας ο ΝΑΟΚ

ΝΑΟΚ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
08 Nov 2022 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κωπηλασία του ΝΑΟΚ είναι ένα τμήμα που δεν παύει να δουλεύει πολύ σε μια προσπάθεια τα παιδιά να βελτιωθούν και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κωπηλασία του ΝΑΟΚ είναι ένα τμήμα που δεν παύει να δουλεύει πολύ σε μια προσπάθεια τα παιδιά να βελτιωθούν και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν. Είναι μια πολύ σωστή θέση της διοίκησης να πηγαίνουν τα παιδιά σε αγώνες για το λόγο αυτό, χωρίς να σκέφτονται έξοδα και ταλαιπωρία, γιατί σαν σημαία έχει τα παιδιά και τον αθλητισμό  μέσα από τον οποίο μπορούν και γίνονται καλύτεροι και σαν άνθρωποι.

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή η «παράκτια κωπηλασία», αλλά ο ΝΑΟΚ στο, μόλις, 2o Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν εκεί με δυο αθλητές. Το να είναι στην 7η θέση της κατάταξης είναι μια αρχή, μια αφετηρία, μια βάση για το περισσότερο στο μέλλον και η κωπηλασία του Ομίλου έχει μέλλον. Και αυτό γιατί παιδιά, προπονητές και διοίκηση δουλεύουν καθημερινά για το καλύτερο.

Το δελτίο τύπου του ΝΑΟΚ

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην παραλία του Αλίμου στην Αθήνα διεξήχθη το 2o Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας. Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία του διπλού σκιφ ανδρών και με πλήρωμα τους αθλητές Κροκίδη Ιωάννη και Φοίβο Κουρή κατέλαβε την έβδομη θέση στην γενική κατάταξη. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα την πρώτη θέση κατέλαβε το πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο βρισκόταν ο Μιχάλης Καλέντζης, πρώην αθλητής του ΝΑΟΚ. 

Η παράκτια κωπηλασία είναι ένα νέο άθλημα για την Ελλάδα, στο οποίο επιτρέπεται η κωπηλασία σε ανοιχτή θάλασσα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες  κυμάτων, λόγω της κατασκευής των συγκεκριμένων λέμβων. Η πρακτική του αθλήματος περιέχει αγωνίσματα που ξεκινούν από την παραλία και αναπτύσσονται μέσα στα κύματα και σε δύσκολες διαδρομές ανάμεσα από σημαδούρες. Ο αγώνας ολοκληρώνεται όταν κατά την επιστροφή στην ακτή ένας αθλητής του πληρώματος τρέχει στην παραλία και περνά τη γραμμή τερματισμού.

Το Δ.Σ. του Ομίλου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κωπηλατικού τμήματος σε αυτό το πρωτάθλημα και συγχαίρει τους αθλητές και τους προπονητές τους».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια