Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΕΠΟ με Αυγενάκη για τα εκτός μητρώου σωματεία

ΕΠΟ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
03 Nov 2022 / 17:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Από την πλευρά της ΕΠΟ έχει ξεκινήσει πόλεμος για να ανατραπεί η απόφαση για το Μητρώο της ΓΓΑ (η μόνη Ομοσπονδία από τις 53 που αντιδρά), παράλληλα όμως ζήτησε συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη για να συζητήσουν το θέμα των περίπου 200 σωματείων που έμειναν εκτός και δεν έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επίσημους αγώνες.

ΑΘΗΝΑ. Από την πλευρά της ΕΠΟ έχει ξεκινήσει πόλεμος για να ανατραπεί η απόφαση για το Μητρώο της ΓΓΑ (η μόνη Ομοσπονδία από τις 53 που αντιδρά), παράλληλα όμως ζήτησε συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη για να συζητήσουν το θέμα των περίπου 200 σωματείων που έμειναν εκτός και δεν έχουν δυνατότητα να  συμμετάσχουν σε επίσημους αγώνες. Η συνάντηση ορίστηκε για το απόγευμα της Πέμπτης 3/11 και ο πρόεδρός της, κ. Μπαλτάκος και οι πρόεδροι των ΕΠΣ Λακωνίας και Αργολίδας, κ.κ. Καρράς και κ. Σιδέρης θα εκπροσωπήσουν την Ομοσπονδία.

Στη Γ.Σ. όπως αναφέραμε και χθες μόνο η ΕΠΣ Δωδεκανήσου ήταν αρνητική την απόφαση περί άρσης της αναστολής διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, με τις άλλες Ενώσεις μέσα σε ένα μήνα να αλλάζουν την απόφαση τους και να σταματήσουν να είναι αιχμάλωτες στις όποιες φιλοδοξίες των διοικούντων της ΕΠΟ. Γιατί αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς με τη στάση που έχει κρατήσει τους τελευταίους μήνες  είναι πως μόνο η «κόντρα» με Αυγενάκη είναι προτεραιότητα και όχι το καλό του ποδοσφαίρου. Πριν δυο μήνες, μετά την ΓΣ  30/9 «έστησε» στο ραντεβού τον Αυγενάκη, τώρα του ζητάει ραντεβού ή καλύτερα θα λέγαμε κάποια χάρη. Όλα αυτά είναι αλλοπρόσαλλα, όπως και όσα έγιναν στην τελευταία Γ.Σ. 2/11, με τις Ενώσεις κυριολεκτικά να έχουν μπερδευτεί για όσα έφερε ενώπιον τους η διοίκηση της Ομοσπονδίας.  Αναφέρουμε απλά της ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη ΓΣ ενώ εκτιμούμε και πάλι ότι η κόντρα ανάμεσα σε Μπαλτάκο και ΕΠΟ από τη μια πλευρά και Αυγενάκη με Μαρινάκη από την άλλη,  δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο    

 

Δελτίο τύπου

«Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, επιβεβαίωσε με ψήφους 58 υπέρ και 1 κατά, την απόφαση περί άρσης της αναστολής διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αποστολή επιστολής προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητεί συνάντηση προκειμένου η ΕΠΟ να του υποβάλλει συγκεκριμένο αίτημα που θα αφορά στα σωματεία που δεν έχουν αποκτήσει ακόμη την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ή δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο για οποιοδήποτε λόγο.

Αναφορικά με τη μείωση του ποσοστού παρακράτησης από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ, το θέμα θα εξεταστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που θα προτείνει τις δέουσες λύσεις.

Για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος πρότεινε να μην ληφθεί τιμωρητική απόφαση για τη Super League, σε ένδειξη καλής πίστης και θέλησης και αποφασίστηκε η σύγκληση σύσκεψης για την επόμενη εβδομάδα στην ΕΠΟ, με συμμετοχή όλων των φορέων (ΚΕΔ, διεθνείς διαιτητές, επαγγελματικές λίγκες) ώστε να εξεταστεί ο τρόπος υλοποίησής της».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια