Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Επέσατε θύματα»: Συγκινητική η τελετή μνήμης των εκτελεσθέντων στο Λαζαρέτο

Λαζαρέτο
31 Οκτωβρίου 2022 / 12:08

Από το Σωματείο Συγγενών και Φίλων εκτελεσμένων πολιτικών κρατουμένων "Λαζαρέτο" και τον Δήμο Κνετρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελέστηκε και φέτος σε κλίμα συγκίνησης στην ιστορική νησίδα Λαζαρέτο το ετήσιο μνημόσυνο των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και Μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, που εκτελέστηκαν και ενταφιάστηκαν εκεί την περίοδο 1946-49.



Οι εκδηλώσεις μνήμης διοργανώθηκαν τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  και το Σωματείο Συγγενών και Φίλων εκτελεσμένων πολιτικών κρατουμένων "Λαζαρέτο".

Στην τελετή παρευρέθηκε  ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εκπροσώπησε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης.



Παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Μεταξύ άλλων, το "παρών" έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην Περιφερειάρχης, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.





Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου τραγούδησαν το "Επέσατε Θύματα" σε στίχους του Πέτρου Πανδή.