Τετάρτη 27.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το 23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ

23ο Φολκλορικό Φεστιβάλ
30 Οκτωβρίου 2022 / 22:03

Όλοι οι συμμετέχοντες χορευτές στο κλείσιμο του Φεστιβάλ χόρεψαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φορώντας τα αναμνηστικά μετάλλια της συμμετοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 23Ο φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας την Πέμπτη 27 Οκτώβρη στο κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας. Παιδικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν Ελληνικούς χορούς και τραγούδησαν φορώντας παραδοσιακές φορεσιές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Χορευτικά από διάφορα μέρη του νησιού αλλά και δυο προσκαλεσμένα, από την γειτονική μας Πλαταριά αλλά και από την Τρίπολη το αξιόλογο χορευτικό «Χοροτεχνία».«…. Γιορτάζουμε με χορούς και τραγούδια την επέτειο του ΟΧΙ που ο λαός μας με περίσσιο θάρρος και ηρωισμό αντιστάθηκε στην ναζιστική εισβολή και κατοχή και ‘έγινε σημείο αναφοράς  στα πέρατα του κόσμου κι έκαμε να σκιρτήσουν από συγκίνηση αλλά και ΕΛΠΙΔΑ εκατομμύρια καρδιές. ΕΛΠΙΔΑ  και για τις χώρες που βρίσκονταν κάτω από ναζιστική κατοχή. Ένα «ΟΧΙ» που έκφραζε το παλλαϊκό αίσθημα για παλλαϊκή Εθνική Αντίσταση κατά του φασισμού, που με φωτιά και σίδερο είχε πατήσει τη γη μας και στις 12 Οκτώβρη του 44 απελευθέρωσε την Αθήνα..» τόνισε στο άνοιγμα του Φεστιβάλ ο Πέρρος Νίκος, από τους ιδρυτές του σωματείου Λαοδάμας και συνέχισε με προτροπή σε γονείς και κηδεμόνες «… να επενδύουν στο μέλλον των παιδιών τους μέσα από τον πολιτισμό και στον αθλητισμό..».Παράλληλα αναφέρθηκε στον αείμνηστο Δημήτρη Κάντα, την Ψυχή του Λαοδάμαντα δίνοντας τον λόγο για την παρουσίαση του προγράμματος στην Μαριλένα Κάντα, νυν πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο.
Στο γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας κος Ζορμπάς, ο πρόεδρος του ΠΣ κος Μουζακίτης και ο αντιπρόεδρος κος Μιχαλάς, Επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής της ΛΑΣΥ κα Μπαλού και ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κος Πελάης, που κλίθηκαν να απονέμουν αναμνηστικά στα συμμετέχοντα σωματεία.Όλοι οι συμμετέχοντες χορευτές στο κλείσιμο του Φεστιβάλ χόρεψαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φορώντας τα αναμνηστικά μετάλλια της συμμετοχής.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την συνδιοργάνωση, την διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΑΚΚ και τον υπεύθυνο ήχου και εικόνας κ. Κορακιανίτη, ενώ έδωσαν ..
«…ραντεβού στο 24ο Φεστιβάλ στο  τριήμερο 23 -24 και 25 Μάρτη 2023, ευελπιστούμε στο δημοτικό Θέατρο»