Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρήματα το Γενάρη στον αθλητισμό από το στοίχημα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
25 Οκτωβρίου 2022 / 15:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η ΕΠΟ να είναι η μόνη Ομοσπονδία (από τις 53 της χώρας) που αντιτίθεται στο θέμα του Μητρώου της ΓΓΑ, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα εγγεγραμμένα σωματεία, όπως και οι Ομοσπονδίες πήραν χρηματοδοτήσεις τα δυο τελευταία χρόνια, που δεν είχαν πάρει στο παρελθόν.

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η ΕΠΟ να είναι η μόνη Ομοσπονδία (από τις 53 της χώρας) που αντιτίθεται στο θέμα του Μητρώου της ΓΓΑ, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα εγγεγραμμένα σωματεία, όπως και οι Ομοσπονδίες πήραν χρηματοδοτήσεις τα δυο τελευταία χρόνια, που δεν είχαν πάρει στο παρελθόν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε μόνιμη βάση πλέον θα υπάρχει χρηματοδότηση για τον αθλητισμό από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Μπορεί να μην είναι μεγάλα τα ποσά, αλλά για ένα ερασιτεχνικό σωματείο που πήρε περισσότερα από 4.000€ τις δυο τελευταίες σεζόν, είναι σημαντική οικονομική η βοήθεια. Μάλιστα αυτά τα χρήματα είναι ξεχωριστά για κάθε τμήμα που καλλιεργεί.   

Με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει η επόμενη οικονομική ενίσχυση για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και τις Ομοσπονδίες θα γίνει το Γενάρη του 2023 και πιθανόν να είναι αυξημένη. Για την καταβολή αυτών των χρημάτων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μην υποβαθμίζετε την πηγή της χρηματοδότησης των αθλητικών μας φορέων από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος, παρουσιάζοντάς την ως αμφίβολη να καταβληθεί ξανά. Πρόκειται για μια τεράστια ανάσα για τη βάση της αθλητικής μας οικογένειας και τις εθνικές μας ομάδες, που μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους! Δεν μπορείτε να υποβαθμίζετε μια τεράστια οικονομική ενίσχυση της τάξης των 62.000.000€ που έχουν ήδη δοθεί! Πότε είδατε να λαμβάνει ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολό του τέτοιο επιπλέον ποσό; Και σε ό,τι αφορά την καθιέρωσή του, το μέτρο είναι μόνιμου και διαρκούς χαρακτήρα και η νέα χρηματοδότηση προγραμματίζεται να δοθεί τον Ιανουάριο, εμπροσθοβαρώς για τα έσοδα που θα εισπραχθούν το 2023! Το ίδιο έχει επισημάνει άλλωστε και ο καλός συνάδελφος Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με ανακοίνωσή του στις 4 Αυγούστου του 2022».

Μπορεί όλα αυτά να είναι προς θετική κατεύθυνση, αλλά η Κέρκυρα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού θα περίμενε να είχε υλοποιήσει έστω ένα, δύο έργα από αυτά που εξήγγειλε όταν ήλθε στο νησί και επισκέφτηκε το ΕΑΚΚ, το οποίο είναι στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Και έχει τεράστια ευθύνη γι αυτό, όπως και η διορισμένη ΕΔ/ΕΑΚΚ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια