Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα οργανώνεται να προβλέψει το μέλλον της!

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2042
21 Οκτωβρίου 2022 / 20:35
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ξεκίνησε την Παρασκευή στην Ιόνιο Ακαδημία, το Συνέδριο "Η Κέρκυρα του 2042". Η αντιμετώπιση των ζητημάτων επιβάλλει έναν μακρόχρονο σχεδιασμό τουλάχιστον εικοσαετίας ακόμα και στο επίπεδο τοπικών κοινωνιών, σημειώνουν οι οργανωτές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλες προσδοκίες συγκεντρώνει το συνέδριο προβολής στον χρόνο των προσδοκιών για την Κέρκυρα μετά 20 χρόνια. Οι διοργανωτές του Ιονίο Πανεπιστήμιο, Περιφερειακή Ένωση Δήμων και ΤΕΕ, στοχεύουν στην καταγραφή, αποτύπωση δυνατοτήτων και προβλέψεων, αναλόγων των «κερκυραϊκών εβδομάδων» προ 40ετίας, συγκέντρωσαν τότε το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό πλείστων όσων.

Τον τόνο έδωσε την Παρασκευή, κατά την εναρκτήρια συνεδρία, ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π., Κώστας Οικονόμου, που θέλησε να παραμετροποιήσει τις προσδοκίες σε δείκτες ελκυστικότητας του κερκυραϊκού προορισμού ώστε να ιχνηλατείται η διαδρομή στον προϊόντα χρόνο.

Με την αισιοδοξία της οργάνωσης και της λελογισμένης έτσι πρόβλεψης ξετυλίχτηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους εκπροσώπους των διοργανωτών. Ο Γ. Τρεπεκλής, αντιπρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, υπογράμμισε ότι τα υλικά του συνεδρίου αυτού, να καταστούν το Σύνταγμα της Κέρκυρας των προσεχών χρόνων.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου, εδώ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.