Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυνατότητα συμμετοχής στα πρωταθλήματα το 92,5% των σωματείων

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
21 Οκτωβρίου 2022 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Το βράδυ της Κυριακής εκπνέει και η τελευταία προθεσμία για ένταξη μιας ομάδας στο Μητρώο της ΓΓΑ, μετά την 10ήμερη παράταση που έδωσε ως 23/10/2022 ο Λ. Αυγενάκης, τονίζοντας ότι είναι και η τελευταία.

ΑΘΗΝΑ. Το βράδυ της Κυριακής εκπνέει και η τελευταία προθεσμία για ένταξη μιας ομάδας στο Μητρώο της ΓΓΑ, μετά την 10ήμερη παράταση που έδωσε ως 23/10/2022 ο Λ. Αυγενάκης, τονίζοντας ότι είναι και η τελευταία.

Η τροπολογία σε ότι αφορά τις αθλητικές κυρώσεις που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όπως και η παράταση που δόθηκε βοήθησε πάρα πολύ τα σωματεία να μπορούν να αγωνιστούν χωρίς τιμωρία, έστω και αν εκκρεμεί η εγγραφή τους στο Μητρώο. Έτσι ενώ πριν δικαίωμα συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είχαν περίπου 1980 από τα 2.590 σωματεία, ως το βράδυ της Πέμπτης ο αριθμός αυξήθηκε κατά πολύ και το πρωί της Παρασκευής 2.396 σωματεία είχαν προσέλθει και έχουν δικαίωμα πλέον συμμετοχής στα πρωταθλήματα, έχοντας τα υπόλοιπα δυνατότητα ως το βράδυ της Κυριακής, ηλεκτρονικά να κάνουν την αίτηση εγγραφής, ενώ ως 30 Νοεμβρίου θα πρέπει όλα να τακτοποιήσουν τις οποιεσδήποτε εκκρεμότητες έχουν, ή θα προκύψουν μετά τον έλεγχο που θα γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις 194 ποδοσφαιρικά σωματεία (από τον αριθμό των 2.590 που δήλωσαν οι ΕΠΣ) δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση ως το πρωί της Παρασκευής 21/10/2022, ενώ επίσημα πλέον για το 92,5% υπάρχει πράσινο φως να αγωνιστούν. Αν κάποιος υπολογίσει ότι ένας αριθμός 70-100 σωματείων υπολογίζεται ότι τις επόμενες ώρες ως τη λήξη της προθεσμίας, θα προχωρήσουν στην εγγραφή τους, τότε πάνω από 95% θα είναι εκείνα που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πάντα και αριθμός (υπολογίζουμε πάνω από 50 σωματεία) που δεν θέλει τη φετινή σεζόν να πάρει μέρος, άρα δεν τα απασχολεί τώρα η εγγραφή τους.

Με βάση όλα αυτά, δεν βλέπουμε το λόγο να συνεχιστεί αυτή η κόντρα ΕΠΟ/Αυγενάκη, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα σωματεία που θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται, θα παίξουν ως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν (μετά την τροποποίηση), ακόμα και αν δεν τακτοποιήσουν κάποια τις εκκρεμότητες τους ως το τέλος του επόμενου μήνα. Όμως όσα είναι πλήρως ενταγμένα το Γενάρη θα πάρουν και οικονομική ενίσχυση από τα κέρδη των παικτών του στοιχήματος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια