Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα για επέκταση του ωραρίου μουσικής χειμώνα – καλοκαίρι κατέθεσε η Ένωση Εστίασης

νωση Εστίασης Κέρκυρας
21 Οκτωβρίου 2022 / 08:33

Ζητούν οι άδειες να χορηγούνται κατά περίπτωση και μόνο σε όσους έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το φάκελο της επέκτασης του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας ανοίγει και πάλι η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας μετά το «ναυάγιο» του περασμένου Αυγούστου.

Το νέο αίτημα για την παράταση της μουσικής κατατέθηκε αρχές της εβδομάδας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Αυτή τη φορά ωστόσο η επέκταση του ωραρίου δεν ζητείται μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και για την χειμερινή, όπου η μουσική κλείνει στις 10 το βράδυ. Ειδικότερα όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο (Μάιο - Σεπτέμβριο) ζητούν τη λειτουργία μουσικής έως τη 1 το πρωί από Κυριακή – Πέμπτη και έως 1.30 το πρωί Παρασκευή , Σάββατο, παραμονές αργιών.

Όσον αφορά την χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος- Απρίλιος) μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα από Κυριακή – Πέμπτη και έως 12.30 τα ξημερώματα Παρασκευή, Σάββατο, παραμονές αργιών.

Υπό προϋποθέσεις

Το αίτημα πάντως της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας δεν περιορίζεται μόνο στο ωράριο λειτουργίας της μουσικής χειμώνα – καλοκαίρι αλλά θέτει και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση σχετικών αδειών στα καταστήματα, με την επισήμανση να δίνονται κατά περίπτωση και όχι οριζόντια σε όλα, εφόσον έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Παράλληλα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρεκκλίσεις στην εφαρμογή του ωραρίου, η άδεια, που ζητούν να έχει ετήσια ισχύ, να αφαιρείται.

Το αίτημα, με κοινοποίηση στη Δήμαρχο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , στον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο και στις Υπηρεσίες κατατέθηκε μαζί με συνοδευτικό υπόμνημα. Σε αυτό περιγράφεται η πρότερη κατάσταση, πριν την απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ αλλά και εκείνη που δημιουργήθηκε από την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης του 2012 κάνοντας λόγο για «νέκρωση» της πόλης.

Υπό εξέταση

Το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της δημοτικής αρχής Υδραίου. Ωστόσο μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Αυγούστου, αναζητούνται οι δικλείδες ασφάλειας, ώστε αυτή τη φορά να υπάρχει αίσια έκβαση στην υπόθεση. Δεδομένου ωστόσο ότι πλέον τίθεται υπό εξέταση και το χειμερινό ωράριο, το θέμα θα εξεταστεί προσεκτικά προτού εκκινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες (Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, Επιτροπή Διαβούλευσης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο) για την τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που είχε φέρει προς ψήφιση η δημοτική αρχή Υδραίου το περασμένο καλοκαίρι ήταν για παράταση της μουσικής έως τις 12 τα ξημερώματα Κυριακή – Πέμπτη και έως τις 12.30 π.μ. Παρασκευή , Σάββατο και παραμονές αργιών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ