Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με απόφαση της ΕΠΟ

ΕΠΟ/ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
20 Οκτωβρίου 2022 / 16:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Είχε ήδη από την περασμένη Δευτέρα πάρει το δρόμο της, η άρση της διακοπής των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ και έμενε για τυπικούς λόγους να επικυρωθεί νόμιμα.

ΑΘΗΝΑ. Είχε ήδη από την περασμένη Δευτέρα πάρει το δρόμο της, η άρση της διακοπής των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ και έμενε για τυπικούς λόγους να επικυρωθεί νόμιμα. Και αυτό γιατί στην ΕΕ/ΕΠΟ της Δευτέρας 17 Οκτώβρη δεν ήταν το θέμα στην ημερήσια διάταξη και επίσημα δεν μπορούσε να παρθεί μια τέτοια απόφαση. Πέραν αυτού υπήρξαν πολλές διαφωνίες, αρκετά μέλη θεωρούσαν ότι η ΕΠΟ υποχωρεί και «χάνει» τη μάχη με τον Αυγενάκη κλπ, ενώ το ποδόσφαιρο ήταν στο ψυγείο.

 Όμως στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20/10 και αφού ήδη ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος είχε προτείνει άρση της διακοπής, τουλάχιστον ως την ΓΣ που θα γίνει 2/11, η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε την επιστροφή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και μάλιστα σε συντριπτική πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία που έγινε είχαμε 14 ναι, μόλις ένα (1) όχι (Διακοφώτης-πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου) και ένα (1) παρών (Αγραφιώτης). Δεν είχαν περιθώρια να ψηφίσουν διαφορετικά αφού ήδη πολλές Ενώσεις (και αυτή της Κέρκυρας) είχαν προγραμματίσει την έναρξη των πρωταθλημάτων τους το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τυπικά πλέον θα γίνει και επικύρωση της οριστικής άρσης της  διακοπής των ερασιτεχνικών επίσημων αγώνων, στην Γ.Σ. στις 2 Νοέμβρη, αφού το σύνολο σχεδόν των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής (περίπου 90%) θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο.  

Η ΕΠΟ βέβαια εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ξεκινάνε τα πρωταθλήματα, αλλά το θέμα με το Μητρώο δεν τελείωσε, αλλά τώρα αρχίζει.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας να επαναρχίσουν άμεσα, έπειτα και από την εκπεφρασμένη επιθυμία πολλών σωματείων, παραγόντων, γονέων και αθλητών να επιστρέψουν σε αγωνιστική δραστηριότητα.

Τονίζεται, ωστόσο, ότι για την ΕΠΟ, το όλο θέμα του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων δεν τελειώνει σήμερα, αλλά μόλις αρχίζει».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια