Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας στην Ντάρια Κοσκόρου!

Μουσείο Καποδίστρια
19 Οκτωβρίου 2022 / 10:30

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας, τίμησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας, τίμησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη Διευθύντρια του Μουσείου Καποδίστρια Ντάρια Κοσκόρου, μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς, σε μια συγκινητική τελετή.

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Αισθάνομαι πως σήμερα επιτελώ ένα χρέος απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού που παράγουν αξίες, ομορφιά, στοχασμό και μας καλούν να τα μοιραστούμε. Και είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι είναι καθήκον της Πολιτείας να σέβεται, να μεριμνά και να τιμά αυτούς που αποτελούν το οξυγόνο της κοινωνίας μας, εκείνους που με το έργο τους βαθαίνουν και ανανεώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο.»



Εξαίροντας το έργο της Ντάριας Κοσκόρου στο Μουσείο Καποδίστρια, η ΠτΔ ανέφερε: «Η Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια και Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα, επιτελεί υποδειγματική εργασία στο μοναδικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην μεγάλο Έλληνα και Ευρωπαίο πολιτικό του 19ου αιώνα.
Χάρη σ’ αυτήν το Μουσείο, παρότι μικρό και ιδιωτικό, λειτουργεί στα πρότυπα ενός σύγχρονου μουσειακού φορέα διεθνών προδιαγραφών και αποτελεί εκπαιδευτικό πυρήνα και πολύτιμο θησαυροφυλάκιο της νεοελληνικής ιστορίας και μνήμης».


Σε σημείωμά της στην προσωπική τη σελίδα, η Ντάρια Κοσκόρου αναφέρει γεμάτη συγκίνηση: «Πάντοτε πίστευα ότι δεν έχει τόση σημασία εάν λειτουργείς στις παρυφές ενός χωριού στην Κέρκυρα ή στο κέντρο του Λονδίνου. Μεγαλύτερη σημασία έχει πάντοτε η δεοντολογία, η μεθοδολογία και ο σεβασμός για ό,τι κάνεις και φυσικά για όποιον τον κάνεις, δηλαδη τον συνάνθρωπο. Μια αναγνώριση λοιπόν για το Όραμα, για την αγάπη στην κληρονομιά μας και για όλους όσους ακουμπά αυτή η δραστηριότητα!

Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τη συγκίνηση και την τιμή που βίωσα σήμερα κατά την τελετή απονομής μου του Χρυσου Σταυρού του Τάγματος της Ευποιίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για αυτό το ταξίδι καταξίωσης ευχαριστώ βαθύτατα από δω, το Δ.Σ. του Μουσείου και τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου διαχρονικά, καθώς και την οικογένειά μου και τους πολύτιμους μου φίλους. Χωρίς κάθε έναν από όλους αυτούς θα ήταν αδύνατη η σημερινή διάκριση. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ, ήσασταν όλοι εκεί σήμερα μαζί μου».