Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού φιλοξενεί συνεργάτες από Ρουμανία, Ισπανία και Ιταλία

Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού
19 Οκτωβρίου 2022 / 10:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η Κέρκυρα γίνεται το "καζάνι" που μέσα του πραγματοποιείται το "λιώσιμο" δηλαδή η ένωση σε ένα σώμα διαφόρων χώρων παραδόσεων, συνηθειών, εθίμων και αξίων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σκριπερού,  για ακόμη μία φορά φιλοξενεί (17-21/10)  ένα πρόγραμμα erasmus αυτή τη φορά με συνεργάτες από την Ρουμανία την Ισπανία και την Ιταλία. Η Κέρκυρα γίνεται το ''καζάνι" που μέσα του πραγματοποιείται το "λιώσιμο" δηλαδή η ένωση σε ένα σώμα διαφόρων χώρων παραδόσεων συνηθειών εθίμων και αξίων. Στόχος του προγράμματος είναι μέσω των επισκέψεων στις συνεργαζόμενες χώρες να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών. Να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν διαφορετικό υπόβαθρο. Να ενισχυθεί η  ταυτότητα του μελλοντικού Ευρωπαίου πολίτη ερχόμενη σε επαφή με την κουλτούρα κάθε χώρας, μαθαίνοντας για τις παραδόσεις τους. Το ενδιαφέρον των μαθητών ενισχύεται μέσω τέτοιων δράσεων, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες αλλά και τις γλωσσικές. Στο πρόγραμμα αυτό αλλά και στην φιλοξενία και υποδοχή των συμμετεχόντων,  πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια της Αντιδημάρχου Παιδείας, Μαρίας Ζερβού.

ΦΩΤΟ@FB/Γυμνάσιο ΜΕ Λ.Τ Σκριπερού
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.