Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τις μετακινήσεις γιατρών προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας με «εντέλλεσθε»

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για τις μετακινήσεις γιατρών προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας με «εντέλλεσθε»

«Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις, κατέφυγε στην τακτική του «εντέλλεσθε», μετακινώντας ιατρούς από το «Χατζηκώστα» και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων στο «Αγία Ειρήνη» της Κέρκυρας»

18
Οκτωβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, κατέθεσαν ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Μάριος Κάτσης, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας και ο Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να σταματήσουν οι εμβαλωματικές μετακινήσεις ιατρών σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Οι βουλευτές τονίζουν πως οι μετακινήσεις προσωπικού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων (Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα) σε άλλα υγειονομικές μονάδες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας γίνονται ώστε να καλυφθούν πρόχειρα τα κενά που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης που έχει επιβάλλει το υπουργείο Υγείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Κέρκυρας. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις, κατέφυγε στην τακτική του «εντέλλεσθε», μετακινώντας ιατρούς από το «Χατζηκώστα» και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων στο «Αγία Ειρήνη» της Κέρκυρας. Η υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μόνιμες και όχι εμβαλωματικές λύσεις, δηλαδή με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής εργασίας.