Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκος Καλόγερος: Όποιος εκτελεί έργα, θα αποκαθιστά το οδόστρωμα!

Νίκος Καλόγερος
18 Οκτωβρίου 2022 / 12:16

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας απαίτησε την αποκατάσταση της ζημιάς στο οδόστρωμα από έργα του ΑΔΜΗΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας όποια υπηρεσία, ΔΕΚΟ ή εργολάβοι κάνουν έργα στο οδικό δίκτυο, θα είναι υποχρεωμένοι να αποκαθιστούν τις ζημιές. Μπαίνουν κανόνες» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος. 
 
Όπως ανακοίνωσε, για πρώτη φορά, μια ΔΕΚΟ που εκτελεί έργα στο οδικό δίκτυο που αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υποχρεώνεται να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδόστρωμα που προκάλεσαν τα έργα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Στη δημοτικό οδό που ενώνει την επαρχιακή Πέλεκα με το Σολάρι, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας),  εκτελούσε έργα εδώ και μέρες για την αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ. Αμέσως μετά το τέλος του έργου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας απαίτησε την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Κάτι που έγινε αφού άμεσα υλοποιήθηκε το έργο της  νέας ασφαλτόστρωσης του δρόμου με ευθύνη τη εταιρείας ενώ η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκε η ίδια το δρόμο προκειμένου να διαπιστώσει την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Η πρακτική αυτή θα εφαρμόζεται πλέον με απόλυτο τρόπο. Η Δήμαρχος έδωσε εντολή στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Καλόγερο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να ενημερώνονται εταιρείες όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και η ΔΕΥΑΚ για την υποχρέωση τους να αποκαθιστούν άμεσα το οδόστρωμα στους δρόμους που κάνουν έργα και ανήκουν στην ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται πλέον απαρέγκλιτα και όσοι δεν συμμορφώνονται θα υφίστανται κυρώσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Ν. Καλόγερος σε δήλωση του, τονίζει: «Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μπαίνουν πλέον κανόνες. Όσοι εκτελούν έργα και προκαλούν ζημιές στο οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη μας, θα είναι υποχρεωμένοι να τις αποκαταστήσουν και αυτό ισχύει για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα αποδεχθούν αυτούς τους κανόνες, όπως έγινε με τον εργολάβο που εκτελούσε έργα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ και προχώρησε στην εκ νέου ασφαλτόστρωση του δρόμου.»