Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, στην Πλατεία Ψυχιατρείου

κακοποίηση
15 Οκτωβρίου 2022 / 22:29
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Παρασκευή 21/10 στις 7.00 το απόγευμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Plus Εκπαιδευτικός Όμιλος και ο ΚοιΣΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 21/10 στις 7.00 το απόγευμα. Σχηματίζουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα στο Αλσάκι της Πλατείας Ψυχιατρείου. Φοράμε Μαύρα ρούχα και μένουμε σιωπηλοί για 10 λεπτά λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κακοποίηση των παιδιών. Enough is enough! Είμαστε όλοι μαζί μια αλυσίδα. Μια αλυσίδα προστασίας όλων των παιδιών.

Όπως τόνισαν εκπαιδευτικοί του Plus:

«Η βασική ιδέα είναι των εκπαιδευτικών Άννα Καρανικόλα και Μαρίας Ντάβου, για να "φωνάξουμε" κατά των όλο και πιο έντονων φαινομένων παιδικής κακοποίησης που γίνονται στη χώρα μας.
Όλοι στον Κερκυραϊκό Εκπαιδευτικό Όμιλο Plus, ως εκπαιδευτικοί, αλλά και Anti-Bullying Πρεσβευτές του ιδρύματος της Πριγκίπισσας Diana, πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρη την στάση μας και να βοηθήσουμε τ@ς μαθητ@ς μας να καταλάβουν τι δεν είναι αποδεκτό, θα τα διδάξουμε πως μπορούν να προστατευτούν και πως μπορούν να προστατεύσουν άλλα παιδιά.

Η κοινή μας δράση αποτελείται από 2 τμήματα:

1) Θα συζητήσουμε με τους μαθητές μας για αυτά τα φαινόμενα, αλλά και τι δεν πρέπει να κάνει κανένας ενήλικας σε ένα ανήλικο.
2) Θα προστατεύσουμε τα παιδιά συμβολικά σχηματίζοντας μιας ανθρώπινη αλυσίδα.
Όλοι μας θα φοράμε μαύρα ρούχα.
Θα φωνάξουμε δυνατά και μέσα από τα social media, με το hashtag #NOMORE»
Σημείο συνάντησης είναι στο αλσάκι μέσα στην πλατεία Ψυχιατρείου.



ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.