Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απροστάτευτοι

Χρήστος Μωραΐτης
14 Οκτωβρίου 2022 / 13:30

Γράφει ο Χρήστος Μωραΐτης, Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Ξαφνικά φτάσαμε να φοβόμαστε την βροχούλα, αυτήν που προσδοκούσαμε και την οποία στην Κέρκυρα θεωρούμε αυτονόητο και τετριμμένο φαινόμενο. Και μόλις μαζεύονται τα σύννεφα, αρχίζει ο κόσμος να σταυροκοπιέται, να εύχεται ή να βλαστημάει να μην βρέξει.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. Αυτό είναι το συναίσθημα των πολιτών. Αυτό εισπράξαμε στην επίσκεψη που κάναμε μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτη στη Μεσογγή, τα Μωραΐτικα, τη Λευκίμμη, που πλημμύρισαν με την πρώτη έντονη βροχή.

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. Κι όχι μόνο από τη βροχή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Απροστάτευτοι από την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη κατανάλωσης. Απροστάτευτοι από την αμετροέπεια, την αλαζονεία, την έπαρση των κυβερνώντων που δεν αναγνωρίζουν δικά τους λάθη ή παραλείψεις, δεν παραδέχονται ανεπάρκειες και αδυναμίες. Όλα τα φορτώνουν σε άλλους: στον Πούτιν, στη φύση, στους πολίτες, στην γκαντεμιά του αρχηγού τους. Οι ίδιοι είναι αλάνθαστοι, άριστοι, τέλειοι, και πάντα κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Ας πούμε, λοιπόν, την αλήθεια. Στην Κέρκυρα αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση έταξαν πολλά. Κάθε ένα-δυο μήνες υπόσχονται ένα φορτηγό λεφτά. Είπαν ότι έχουν έτοιμες τις λύσεις. Έφεραν τον στρατό. Επιστράτευσαν τον κ. Στυλιανίδη.  Ξόδεψαν πολλά λεφτά για την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων, έκαναν κλειστούς διαγωνισμούς χωρίς προκήρυξη, κάθε τόσο φωτογραφίζονται να υπογράφουν νέες  συμβάσεις.

Δεν έχει γίνει τίποτα. Ή καλύτερα πολύ λίγα.

Δεν περιμέναμε, είναι αλήθεια, ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, δεν προσδοκούσαμε τίποτα. Κι ας έλεγαν. Ελπίζαμε όμως , οι αφελείς, ότι δεν θα έμπαζε νερά το νέο σχολείο στα Βραγκανιώτικα, ότι θα είχαν προνοήσει, τρομάρα μας, για το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο, το γήπεδο και το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, για τον κόμβο στα Μωραΐτικα, για τα ρέματα και τα χαντάκια στον δρόμο Κέρκυρας- Λευκίμμης.

Πιστεύαμε ότι η κλιματική κρίση θα τους είχε αφυπνίσει και θα είχαν προχωρήσει λίγο τα έργα στο λιμάνι της Μεσογγής, στο Πέραμα και τον Βιρό. Καμιά αφύπνιση. Αντίθετα μάθαμε ότι χάσανε τις προθεσμίες και ότι  τα λεφτά του ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Υγείας, αυτά  που οι προηγούμενοι, οι ζαίοι οι άχρηστοι, είχαν εξασφαλίσει χάθηκαν. Τώρα τρέχουν να βρουν λεφτά μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα ίδια συμβαίνουν και με τα δύο κλειστά γυμναστήρια σε Βορρά και Νότο και με μια σειρά άλλων έργων. Ας βρουν μεταξύ τους ποιος φταίει. Αν προλάβουν μέχρι τις εκλογές. Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος τους τελειώνει.
 
Χρήστος Μωραΐτης
Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας